Steve Bannon a Lanny Davis se utkají v debatě na pražském Žofíně. Vlivné Američany pozval do Prahy holding CZECHOSLOVAK GROUP a vysoká škola CEVRO

Praha 18. května 2018 (PROTEXT)

Steve Bannon, americký republikán a bývalý hlavní strategický poradce prezidenta Trumpa, a Lanny Davis, demokrat, bývalý zvláštní poradce Bílého domu a příznivec Hillary Clintonové, se střetnou v úterý 22. května od 15 hodin v pražském Žofínském paláci v debatě moderované bývalým ministrem obrany a také velvyslancem v USA Alexandrem Vondrou.

Název úterní debaty mezi Stevem Bannonem a Lannym Davisem zní: Co se to děje v Americe?? (What the heck is going on in America?). Tématy budou globalizace, mezinárodní obchod, ekonomický nacionalismus či imigrace.

Jak se účastnit debaty na Žofíně?

Na debatu Steva Bannona a Lannyho Davise konanou 22. května od 15 hodin v Žofínském paláci v Praze se můžete přihlásit zasláním e-mailu s potvrzením své účasti ZDE. Zástupci médií budou mít možnost debatu natáčet z vyhrazeného prostoru a v závěrečném bloku debaty položit otázky písemnou formou prostřednictvím moderátora. Pro individuální rozhovory již není prostor.

Andrej Čírtek, tiskový mluvčí CZECHOSLOVAK GROUP, k akci uvádí: "Zveme na debatu dva významné americké řečníky s do značné míry odlišnými názory s cílem přiblížit se poznání, co se dnes děje v Americe. Nejde nám o propagaci názoru jednoho z řečníků, proto jsme také při žádostech médií o rozhovory trvali na tom, aby byly vždy s oběma najednou."

Alexandr Vondra, moderátor debaty a ředitel Centra transatlantických vtahů CEVRO Institutu dodává: "Je skvělé, že Spojené státy jsou po delší době v Praze takhle výrazně vidět. Mám radost, že se na tom významně podílí i firma CZECHOSLOVAK GROUP, které na rozvoji vztahů mezi USA a Střední Evropou záleží, jak dokládá její působení v posledních letech."

Podle zkušeností z této debaty nevylučuje CZECHOSLOVAK GROUP podporu dalších obdobných událostí se zajímavými hosty ze Spojených států i dalších západních a spojeneckých zemí, kde má holding strategickou obchodní spolupráci.

Doplňující informace

O Stevu Bannonovi

Stephen K. Bannon byl CEO prezidentské kampaně Donalda Trumpa a jeho strategický poradce v Bílém domě. Je bývalým výkonným předsedou zpravodajského serveru Breitbart News. V minulosti působil též jako bankéř u Goldman Sachs. Je držitelem magisterského titulu, absolvoval Národní bezpečnostní studia na univerzitě v Georgtownu a kurz MBA na Harvard Business School. Steve Bannon sloužil jako důstojník US Navy na palubě torpédoborce Paul F. Foster v západním Pacifiku, Arabském moři a Perském zálivu.

O Lannym Davisovi

Lanny Davis je známým americkým právníkem, konzultantem, spisovatelem, televizním komentátorem a příznivcem Demokratické strany sídlícím ve Washingtonu DC. Od roku 1996 do roku 1998 byl zvláštním poradcem prezidenta Billa Clintona. V roce 2005 prezident George W. Bush jmenoval Davise členem pětičlenné Rady pro dohled nad právem na soukromí a občanskými svobodami, kterou vytvořil Kongres USA v rámci zákona o reformě zpravodajství z roku 2005. V roce 2009 spoluzaložil vlastní právnickou firmu Davis Goldberg Galper PLLC.

O holdingu CZECHOSLOVAK GROUP

CZECHOSLOVAK GROUP je holding navazující na tradici československého průmyslu, který podporuje a dále rozvíjí aktivity tradičních českých a slovenských společností v oblasti civilní i obranné průmyslové produkce. Jeho portfolio zahrnuje výrobu a prodej strojírenských produktů pro automobilový, železniční, letecký či hodinářský průmysl, dále výrobu speciálních vozidel, terénních nákladních automobilů, zbraní a zbraňových systémů či munice. Skupina klade silný důraz na kvalitu svých produktů a služeb a na exportní aktivity. S produkty společností holdingu se lze setkat na všech kontinentech a počet jeho zákazníků se nestále rozrůstá. Podniky holdingu CZECHOSLOVAK GROUP zaměstnávají více než 8000 osob a v roce 2017 vygenerovaly tržby v hodnotě 25 mld. Kč.

O CEVRO Institutu

CEVRO Institut je soukromá vysoká škola v Praze se zaměřením na studium práva, ekonomie, politologie a mezinárodních vztahů či bezpečnostních otázek. Vznikla v roce 2006. Jejím zakladatelem je spolek CEVRO - Liberálně-konzervativní akademie, založené a řízené politiky ODS. Rektorem CEVRO Institutu je prof. Ing. Josef Šíma, Ph.D. CEVRO Institut nabízí akreditované vysokoškolské studium v bakalářském a magisterském stupni studia. Součástí vzdělání na CEVRO Institutu je akcent na svobodu, trh, vládu práva a kritické myšlení.

Tiskový servis CZECHOSLOVAK GROUP

Kontaktní osoba:

Aneta Mrázová

aneta.mrazova@pppartners.cz

Klíčová slova ČR-USA-diplomacie-Cevro-Czechoslovak Group

Politika, veřejná správa a soudy