Seminář MPO: Jak jsme zranitelní proti kybernetickým útokům

Praha 16. května 2018 (PROTEXT)

Ministerstvo průmyslu a obchodu ve spolupráci s agenturami CzechTrade a CzechInvest připravují třetí z cyklu seminářů Technologie 4.0 - příležitosti a výzvy zahraniční spolupráce.

Cílem cyklu seminářů je upozornit české společnosti na aktuální rizika, která se mohou objevit při jejich spolupráci se zahraničními partnery, zejména v souvislosti s kapitálovým vstupem zahraničních investorů do českých podniků, ochranou práv duševního vlastnictví a unikátního know-how, nebezpečí transferu technologií.

Třetí ze seminářů bude zaměřen na Kybernetickou bezpečnost a proběhne dne 18. 5. 2018 od 10:00 hodin (prezence od 9:30 hod.) v budově MPO, Na Františku 32.

Na semináři vystoupí odborníci na bezpečnost, jak z řad státních institucí, tak soukromé sféry, neboť kybernetická bezpečnost nezávisí pouze na chování jedné společnosti nebo vládní agentury, ale na spolupráci všech. Zástupce Národního úřadu pro kybernetickou bezpečnost pan Ondřej Rojčík tak poodkryje atraktivitu a zranitelnost ČR jako možného cíle kybernetických útoků. Vývoj a činnost českých bezpečnostních týmů (CSIRT - Computer Security Incident Response Team) představí expertka z CZ.NIC, paní Zuzana Duračinská. Jak zabezpečit a chránit osobní údaje v podmínkách digitální transformace prozradí zástupce společnosti Microsoft ČR, pan Zdeněk Jiříček. A konečně praktické zkušenosti s realizacemi konkrétních bezpečnostních firemních řešení zprostředkují pánové Artur Kane a Jiří Jinger ze společností Flowmon Networks a Sprinx Systems.

Do semináře bude možné se aktivně zapojit a klást dotazy k prezentovaným tématům.

Již se uskutečnil seminář o zahraniční spolupráci v aplikovaném výzkumu a vývoji a ochraně know-how a seminář s názvem kapitálový vstup zahraničního partnera.

Přihlásit se, je možné prostřednictvím webu CzechTrade https://www.czechtrade.cz/kalendar-akci/archiv-akci/kyberneticka-bezpecnost nebo na email: polnicka@mpo.cz.

Odkaz na videostream ze semináře:

Klíčová slova ČR-komunikace-počítače-trh-Ministerstvo průmyslu a obchodu

IT, telekomunikace
Obchod, marketing