Setkání lídrů českého průmyslu a exportu – videopřenos

Praha 14. května 2018 (PROTEXT)

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš (vpravo) hovoří na setkání lídrů českého exportu 5. prosince v Praze. Vlevo je ředitel analytické společnosti CEEC Research Jiří Vacek.

Klíčové kroky vlády na podporu a rozvoj českého průmyslu a exportu, jeho optimální struktury a konkurenceschopnosti založené na vývozu výrobků s vysokou přidanou hodnotou - to budou hlavní otázky, o kterých budou v úterý hovořit účastníci setkání lídrů českého průmyslu a exportu. Podle organizátorů půjde o zatím největší diskusi vrcholných představitelů státu, lídrů klíčových průmyslových a exportních společností a zástupců svazů, komor a asociací o současném stavu a dalším směřování českého průmyslu a exportu.

ČTK bude v servisu PROTEXT VIDEO v úterý 15. května vysílat živě video ze setkání lídrů českého průmyslu a exportu 2018, které na pražském výstavišti PVA pořádá CEEC Research.

S projevem vystoupí mj. premiér v demisi Andrej Babiš. Akce se koná jako součást veletrhu FOR INDUSTRY, který předseda vlády zároveň zahájí.

Setkání zástupců státní správy a významných průmyslových a exportních společností se zúčastní také ministryně financí Alena Schillerová a ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner.

Andrej Babiš vystoupí v prvním bloku na téma Hospodářská politika ČR a spolu s dalšími hosty bude diskutovat například o krocích vlády na podporu českého průmyslu a exportu či o výhodách českých firem v zahraničí. Účastníci konference si také vymění zkušenosti na téma, jak se české firmy vyrovnávají s rostoucími náklady na výrobu a jak se jim daří obhájit své pozice u zahraničních odběratelů a zákazníků.

Začátek akce je naplánován na 9. hodinu v Pražském veletržním areálu, Beranových 669, Praha 9 - Letňany.

Klíčová slova ČR-stroje-energie-elektronika-Babiš-firmy-CEEC Research-VIDEOSTREAM-ČTK

Auto-moto, doprava a stroje
Politika, veřejná správa a soudy
IT, telekomunikace