Duben byl nadprůměrně teplý, prodejci zmrzlin mají žně

Praha 29. dubna 2018 (PROTEXT)

Letošní duben se svými teplotami a prodeji zmrzlin vyrovnává letním měsícům. "Dosavadní dubnové teploty byly opravdu nadprůměrné. Zatím se drží 4-5°C nad dlouhodobým průměrem," uvádí mluvčí ČHMÚ RNDr. Petr Dvořák. Prima zmrzlina, jeden ze dvou top prodejců balených zmrzlin na českém trhu, hlásí 90% nárůst prodejů ve srovnání s dubnem 2017. "Oproti průměrným prodejům za posledních 6 let lidé během letošního dubna nakupují zmrzliny o 80 % více. To jsou pro start sezóny výborné výsledky, před námi jsou ale ještě hlavní letní měsíce, které jsou klíčové," doplňuje brand manažer značky Prima zmrzlina Lukáš Dědek.

Češi kupují zmrzlinu v závislosti na počasí. „Prodejcům zmrzlin začíná v Čechách sezóna na přelomu března a dubna. Každý rok je to jinak a Češi si zmrzliny začínají pravidelně kupovat až ve chvíli, kdy mohou schovat teplé kabáty do skříní,“ říká Lukáš Dědek z Prima zmrzliny. Počet slunečných a teplých dní má přímý vliv na prodejní výsledky všech zmrzlinářů.

Prima zmrzlina je původní česká značka zmrzlin s vlastní továrnou v Opavě. V roce 2017 její tržní podíl dosáhl 25 %. Její značka zmrzlin Mrož a Pegas je dlouhodobě mezi TOP 4 značkami na českém trhu.

Kontakt:

Jana Holoubková