Hayes Lemmerz loni vykázal rekordní zisky

ROMULUS 5.března (PROTEXT/ots)

Společnost Hayes Lemmerz International Inc (NYSE: HAZ) ve čtvrtek oznámila, že její zisk na akcii v posledním loňském čtvrtletí dosáhl 31 centů stejně jako ve čtvrtém čtvrtletí roku 1997. Analytici ze společnosti First Call očekávali zisk 56 centů na akcii.

Za celý rok 1998 dosáhly zisky na akcii 1,60 dolaru před započtením jednorázových nákladů, byly tak proti předloňsku, kdy dosáhly 84 centů, vyšší o 90 procent.

Příjmy ve čtvrtém čtvrtletí minulého roku byly nepříznivě poznamenány hospodářskou turbulencí na tzv. mladých trzích, zejména v Brazílii, a prostoji ve výrobě ocelových kol v Severní Americe.

"Celkově byl rok 1998 pro Hayes Lemmerz rekordním rokem, který vyústil v dramatické zlepšení příjmů a téměř zdvojnásobil zisky proti roku 1997," uvedl Ron Cucuz, předseda a manažer firmy. "Byli jsme schopni vykázat tyto silné výsledky i přes pokles na rozvíjejících se trzích, produkční záležitosti ve výrobě ocelových kol v Severní Americe a přes vliv stávky v General Motors ve druhém čtvrtletí.

Přijali jsme opatření na redukci nákladů a zvýšení exportu do Brazílie. Taktéž jsme zavedli nezbytné kroky na korekci prostojů zařízení ve výrobě ocelových kol a očekáváme stabilní zlepšování během letoška. I nadále věříme, že jak letošní tak příští rok vykáží výrazný růst obratu i zisků."

"Loňský zisk byl poháněn silnými výsledky ve všech našich evropských podnicích a pozitivním vlivem programů redukujících náklady, zvláště v naší výrobě brzd a v severoamerické a evropské výrobě hliníkových kol," uvedl Cucuz.

"Taktéž jsme zaznamenali pokračující růst našeho podílu na trhu ve všech našich aktivitách. Nyní jsme po akvizici CMI rozšířili naši hliníkovou výrobkovou řadu a rozšířili kapacity závěsného modulu. Ve spojení s pokračující redukcí nákladů si i nadále věříme, že budeme i v budoucnu vykazovat silné výsledky."

Tisková konference k výsledkům posledního loňského čtvrtletí je ohlášena na středu 10.března, společnost na ní předloží finanční výsledky čtvrtého čtvrtletí a celého minulého roku včetně výhledu do budoucna.

Hayes Lemmerz International Inc je po dokončení akvizice CMI International jedním z předních světových dodavatelů kol, brzd, závěsů a dalších lehkých strukturálních komponentů pro automobilový sektor a komerční vozidla. Obrat společnosti se blíží 2,5 miliardy dolarů s 36 závody, 11 společnými podniky a s více než 15 tisíci zaměstnanců ve světě.

ots Original Text Service: Hayes Lemmerz International, Inc.

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: