Adrenalinové sporty. Máte to správné pojištění?

Praha 9. dubna 2018 (PROTEXT)

Adrenalinové sporty jsou pro mnoho lidí nejen volnočasovou aktivitou či občasnou zábavou, ale přímo životním stylem. Takový sport pak jde ruku v ruce se stylem oblékání, hudebním vkusem a dokonce i způsobem vyjadřování. Většinou se také nejedná o aktivity, které lze provozovat, jak se říká "za barákem". Je tak třeba počítat s určitou nedostupností a tím pádem i většími náklady. Mezi ty bychom měli počítat také riziko zranění.

Právě vyšší riziko je rozdílovým faktorem mezi sportem adrenalinovým respektive extrémním a tím tradičním. A to nejen v celkovém pojetí, ale i v typu pojištění, které by mělo být naprostou samozřejmostí. Adrenalinoví nadšenci si svůj sport vybírají právě kvůli jeho nebezpečně dobrodružnému charakteru a možnosti stále posouvat hranice. A v takovém případě je zkrátka třeba mít neustále na paměti riziko zranění. Ať už lehčího nebo i bohužel těžkého.

Extrémní sporty v zahraničí?

U nás v České republice často nemáme pro adrenalinové sporty úplně ideální podmínky. Ať už přírodní, infrastrukturní nebo zde jednoduše nejsou tolik populární. Všechny tyto okolnosti pak mohou celkový požitek výrazně snížit. Řešením je vycestovat do zahraničí. V takovém případě je určitě třeba cestovní připojištění. Na cestách už nejde pouze o možnost zranění zaviněné přímo provozovaným sportem. Přijít může nehoda nebo třeba jen chřipka či nachlazení. Vysněný výlet za oblíbeným sportem je pak rázem pryč. Vždy bychom proto měli myslet na zadní dvířka a vyhnout se tak finančním nepříjemnostem.

Vysokohorská turistika

Například za vysokohorskou turistikou (do 5 000 m. n. m. s pomůckami a ferraty), skikrosem, celkově extrémnějším lyžováním a snowboardingem (U-rampa nebo mimo vyznačené trasy) můžeme vyrazit relativně blízko do alpských zemí - u nás jsou nejpopulárnější Itálie, Rakousko a Francie.

Máte-li více dobrodružnou duši a chce se podívat někam výš, bude třeba se poohlédnout po jiném kontinentu. Velice oblíbenou destinací pro vysokohorskou turistiku nad 5 000 m. n. m. je exotický Nepál.

Potápění

Ani potápění není pro naši geologickou polohu možné provozovat naplno. Pohled na honosné korálové útesy, rozmanité mořské živočichy a celkovou atmosféru mořského letoviska nelze ničím nahradit. Pokud jste ale úplný začátečník, není bezpodmínečně nutné ihned za zážitky vycestovat. Nejdříve se můžete připravit na kurzech potápění ve speciálních bazénech, které naleznete po celé České republice.

Na druhou stranu ale kurz samozřejmě můžete absolvovat i v zahraničí, přímo ve vybrané destinaci. Češi si v poslední době velmi oblíbili Thajsko, Egypt, Karibik nebo Bali. Na všech těchto vyhlášených místech naleznete potápěčské základny, kde si lze zapůjčit kompletní výstroj a zaplatit profesionální instruktora.

Pokud v adrenalinovém sportu všechno klape tak, jak má, jedná se vždy o úžasný zážitek. A právě proto jako jedni z mála nabízíme pojištění pro celou řadu sportů, které jsou vyhodnocené jako adrenalinové až extrémní. Více na https://ergo.cz.

Kontakt:

ERGO pojišťovna, a.s.