Kavalan vstupuje do „Síně slávy" * WWA Whisky poprvé s Číňany

Tchaj-pej (Tchaj-wan) 27. března 2018 (PROTEXT/PRNewswire)

(PRNewsfoto/Kavalan)

Předseda představenstva společnosti King Car Group pan Tien Tsai Lee a generální ředitel této společnosti pan Yu-Ting Lee jsou prvními Číňany a prvním otcem a synem, kteří mají být zařazeni do „Síně slávy" soutěže World Whiskey Awards (WWA).

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/658683/Kavalan_WWA_Hall_of_Fame.jpg

Podle vyjádření soutěže WWA tato pocta oceňuje postavení pánů Lee jako dvou z „velikánů whisky" a „nejikoničtějších osobností v průmyslu".

Damian Riley Smith, generální ředitel soutěže WWA, nazval zakladatele společnosti Kavalan „týmem otce a syna, který změnil globální průmysl whisky a posunul jeho hranice prostřednictvím podnikatelské vášně a inovací".

To, co dokázali, popsal jako „opravdu velkolepé díky vytvoření nové kategorie a zařazení Tchaj-wanu, který neměl žádnou historii pálení whisky, na její mapu."

Generální ředitel společnosti King Car Kavalan pan YT Lee řekl: „Děkujeme WWA, týmu Kavalan a zesnulému Dr. Jimu Swanovi, že uskutečnili sen palírny Kavalan."

Tato Síň slávy je trvalým holdem uznávajícím ty jedince, kteří dlouhodobě přispěli světu whisky a byla inspirována žebříčkem 100 největších osobností světa whisky v historii, kteří se objevili ve 100. vydání časopisu Whisky.

Whisky Kavalan Solist Port získala ocenění Single Cask Single Malt Whisky - Nejlepší tchajwanská whisky soutěže WWA za rok 2018. Soutěž WWA již dříve udělila palírně Kavalan dvě z největších ocenění. V roce 2016 za whisky Solist Amontillado Sherry Single Cask Strength, která byla jmenována „Nejlepší Single Cask Single Malt Whisky světa" a za její Solist Vinho Barrique získala v roce 2015 titul „Nejlepší Single Malt Whisky světa".

Společnost King Car Group koncem tohoto roku v rámci nové podnikatelské aktivity zahájí výrobu piva.

O palírně Kavalan Whisky

První tchajwanská palírna Kavalan se věnuje umění single malt whisky od roku 2006. Whisky Kavalan zraje v intenzivní vlhkosti a horku a k její kvalitě přispívají také mořské a horské vánky a pramenitá voda ze Sněžné hory, jež společně přispívají k charakteristické krémovitosti whisky Kavalan. Palírna se jmenuje po starém označení pro okres I-lan a využívá třicetileté zkušenosti své mateřské společnosti King Car Group v oblasti výroby nápojů. Získala již více než 250 zlatých ocenění, včetně 8 cen pro vítěze kategorie světové whisky a 4 cen výrobce destilátů roku. Whisky Kavalan je dostupná ve více než 68 zemích. Více informací na www.kavalanwhisky.com/EN/main.aspx

Kontakt pro média:

Yvonne Chou