Český déšť pomáhá v Africe

Praha 22. března 2018 (PROTEXT)

Kde je voda, tam je život - tento nápis se objevil pod okny vysokoškolských kolejí v pražské Troji společně s obrazem veselé dětské tváře. Překvapivý moment nastal poté, co začalo pršet.

Za vším stojí komunikační agentura Havas, která u příležitosti Světového dne vody (22.3.) připravila novou kampaň pro UNICEF.

Nejnovější kampaň UNICEF se zaměřuje na problematiku nedostatku pitné vody v Africe. Cílem je informovat veřejnost, že pouhá jedna dárcovská SMS prostřednictvím programu UNICEF vyčistí v Africe 3644 litrů vody. Pro komunikaci této mechaniky zvolil Havas netradiční formu "vodního billboardu", který ožívá s deštěm. Za použití obyčejné impregnace ve spreji a šablony vytvořil agenturní tým ve spolupráci s týmem dobrovolníků UNICEF obraz veselé dětské tváře. Ten na podkladu, jakým byl asfalt, nebyl vidět. Ovšem jen do chvíle, než zapršelo. Překvapivé zjevení dětské tváře v dešti tak dramatizovalo hlavní sdělení kampaně vyjádřené v doprovodném titulku: Kde je voda, tam je život.

"UNICEF je financován pouze z dobrovolných příspěvků, a proto se snažíme držet náklady na minimu, aby na programy pomoci šlo vždy více než 90 procent. Velice si tedy ceníme toho, že agentura Havas kampaň připravila zcela nezištně, a všechny získané prostředky tak mohou hned od začátku naplno pomáhat potřebným dětem," říká výkonná ředitelka UNICEF ČR Pavla Gomba.

Jedna DMS za 90 Kč vyčistí v Africe 3644 litrů vody. Pošlete ji ve tvaru DMS UNICEF 90 na 87777. UNICEF obdrží 89 Kč. Více na darcovskasms.cz. Pomoci je možné také prostřednictvím webu unicef.cz.

Video ke kampani a další informace najdete na:

Kontakt:

Michal Vlasák

Havas PR Prague

e-mail: michal.vlasak@havaspr.com

www.havas.cz

Klíčová slova ČR-Afrika-sociální-voda-UNICEF-firmy-Havas PR Prague

Zemědělství, životní prostředí
Média, společnost a životní styl
Energetika, suroviny