O české bezpečnostní služby je na západě velký zájem

Praha 7. února 2018 (PROTEXT)

Generální ředitel společnosti M2C Matěj Bárta

M2C expanze

Po ovládnutí trhu střední a východní Evropy byla v loňském roce společnost M2C, která je momentálně jednou z největších ryze českých společností poskytující služby integrovaného facility managementu a bezpečnosti, poptána poskytovat své služby západoevropským klientům. Jednou z prvních zemí směrem na západ, kde zahájila na sklonku roku svou působnost, se stalo Nizozemsko.

Firma M2C expandovala na zahraniční trhy v roce 2010, kdy začala poskytovat své služby hned ve 3 zemích střední a východní Evropy, a to v Polsku, Rusku a Turecku, v následujícím roce pak přibylo Bulharsko. V roce 2018 slaví M2C 26 let od svého založení. Za tu dobu se rozrostla do 11 zemí, zaměstnává přes 6 000 pracovníků a její obrat tvoří necelých 1,5 miliardy korun. Vzhledem bezpečnostní situaci v rámci celé Evropy se další expanze doslova nabízí. Proč zrovna do západních zemí?

"Na západních trzích mají zájem o naše zkušenosti z více neklidných východních zemí. Už přes 8 let působíme například v Turecku, kde je úroveň bezpečnostních opatření vzhledem k situaci na velmi vysoké úrovni. Zároveň využíváme v bezpečnosti a facility vyspělé technologie, analytické softwary a za poslední roky jsme vybudovali unikátní systém režimových pracovišť M2C Space. Díky těmto technologiím umíme efektivně snižovat náklady klientům. To je další bod, který západní trhy u poskytovatelů služeb hledají," uvedl generální ředitel společnosti Matěj Bárta. Zároveň prozradil, že Nizozemsko je první, ale ne poslední zemí v tomto regionu. Ambice společnosti pro rok 2018 je jasná. Rozšiřovat svou působnost i do dalších států západní Evropy.

Proč klienti i poskytovatelé vytvářejí profesní sdružení, aliance a asociace?

V rámci celé Evropy je vzrůstajícím trendem sdílet zkušenosti, pořádat summity, vytvářet asociace a aliance. Společnosti poskytující služby zejména v rámci B2B se ještě více než dříve zapojují do sdružení, která jim poskytují možnost vzájemné výměny novinek a informací.

Například sdružení pro zahraniční investice - AFI. Vyznačuje se podporou přímých zahraničních investic, rozvojem českého podnikatelského prostředí, exportem investic a investičních služeb a spoluprací mezi firmami a výzkumnou sférou. AFI úzce kooperuje s CzechInvestem, Ministerstvem průmyslu a obchodu a dalšími veřejnými i soukromými institucemi. M2C se v roce 2018 stala jejím novým členem.

Dalším příkladem sdílení a úzké spolupráce v oblasti facility a security napříč Evropou je mezinárodní aliance 21stFM. Ta vznikla v roce 2016 s aktivním přispěním M2C za účelem nabídnout unifikovaná řešení na míru pro globální korporátní zákazníky. Díky alianci jsou zde garance zajišťovaní služeb s vysokou účinností, spolehlivostí, průběžnými inovacemi v poskytování právě služeb facility a bezpečnosti. To vše se přitom děje v rámci principů udržitelnosti vzájemně prospěšného vztahu. Aliance operuje mimo Českou republiku také na Slovensku, v Polsku, Rusku, Řecku, Maďarsku, Rumunsku a Bulharsku.

Podrobnosti k založení společnosti v Nizozemsku

Společnost Mark2 Corporation Netherlands B.V. byla založena 31.10.2017 a jejím jediným společníkem je Mark2 Corporation Investment SE. Statutárním orgánem je generální ředitel Matěj Bárta. Společnost získala bezpečnostní licenci pro výkon činnosti soukromé bezpečnostní agentury dne 28.12.2017.

Kontakt:

Mgr. Tereza RÝPAROVÁ