Koncert Děti dětem začíná třetí dekádu

Praha 4. února 2018 (PROTEXT)

Logo organizace Pionýr.

Desítky dětí na jevišti, jež předvedly hudební a taneční vystoupení mnoha žánrů, stovky nadšeně fandících a tleskajících dětí v hledišti, významní hosté a předání prestižního ocenění, které si stejně jako celá akce drží tradici již 21 let. Tak by se dal shrnout další ročník koncertu Děti dětem, který v sobotu 3. 2. 2018 uspořádal Pionýr ve spolupráci s Nadací Dětem 3. tisíciletí v Kongresovém centru Praha.

Jednou se z reproduktorů ozývaly folkové kytary, jindy pódiem vířily pestrobarevné kostýmy a duněla moderní hudba, i lidové kroje a folklórní tance byly k vidění. Na své si přišli opravdu všichni. Program, kterým diváky provázela moderátorka Šárka Volemanová, byl navíc doplněn scénkami na téma 100. výročí vzniku Československa.

V závěru koncertu zvedlo diváky ze sedadel vystoupení Heidi Janků, která je naším hostem již poněkolikáté a s dětským publikem dokáže skutečné divy. Děti nakonec pozvala k sobě na pódium, kde s ní řádily a tančily až do konce koncertu.

Část programu byla tradičně věnována předávání Putovních pohárů předsedy vlády České republiky za dlouhodobý přínos práci s dětmi v oblasti kultury. Pro rok 2018 jej z rukou ředitelky Odboru Kanceláře vedoucího Úřadu vlády ČR Mgr. Alexandry Homové převzali: Folklórní soubor Líšňáček (folklórní tance), Středisko volného času TYMY Holešov (rukodělné činnosti), Studio Kokos Jablonec nad Nisou (Dětská Porta), Pionýrská skupina Čestice Podlesáci (hudba), Taneční škola Aneri Valašské Meziříčí (tanec).

Záštitu nad koncertem převzal předseda vlády ČR Ing. Andrej Babiš, ministr školství, mládeže a tělovýchovy Ing. Robert Plaga, Ph.D. a předseda Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Mgr. Václav Klaus. Děkujeme!

Koncert Děti dětem je tradičním vyvrcholením a přehlídkou vybraných vystoupení Pionýrského Sedmikvítku - otevřené kulturně-umělecké soutěže, které se každoročně účastní několik tisíc dětí. Mezi soutěžními oblastmi (Hudba, Divadlo, Tanec, Dětská Porta, Rukodělná činnost, Výtvarné práce, Clona - film, foto, video, Folklórní tanec a Literatura) si každý může najít tu svou, ve které se chce poměřit s vrstevníky.

V případě zájmu o další informace přímo o akci kontaktujte Mgr. Irenu Černou - irena@pionyr.cz, 234 621 298, ohledně dalších informací o Pionýru a jeho činnosti Mgr. Jakuba Kořínka - jakub@pionyr.cz, 777 745 886.

www.pionyr.cz

www.nadacedetem.cz

www.detidetem.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-pop-hudba-rekreace-děti-Pionýr

Média, společnost a životní styl