Abc.es: Příležitost pro Putina

Madrid 11. ledna 2018 (PROTEXT/PRNewswire)

Abc.es: Příležitost pro Putina - Reuters (PRNewsfoto/Abc.es)

Společnost Abc.es vydala komentář na téma nadcházejících prezidentských voleb v Rusku a politických osobností, které by mohly sehrát v budoucí vládě prominentní roli.

(Fotografie: http://mma.prnewswire.com/media/627012/Putin.jpg)

Pro čtení kompletního článku publikovaného 4. ledna klikněte zde: http://www.abc.es/opinion/abci-oportunidad-para-putin-201801041329_noticia.html

António Martins Da Cruz, autor článku spolu s většinou dalších odborníků a pozorovatelů, nemá žádné reálné pochybnosti o identitě očekávaného vítěze voleb. Ten, kdo každého zajímá, je osobnost budoucího ministerského předsedy. Da Cruz vyzdvihuje tři možné kandidáty: Dmitrije Rogozina, vicepremiéra zodpovědného za zbrojní průmysl, Alexeje Kudrina, prominentního liberálního politika a bývalého ministra financí během Putinovy a (do jeho rezignace v září 2011) Medveděvovy vlády ve funkci prezidenta, Denise Manturova, současného ministra obchodu a průmyslu Ruské federace.

Nový premiér by měl být politikem schopným zlepšit momentálně křehké vztahy mezi Ruskem a západem a vrátit je zpátky na žádoucí úroveň. Všichni tři uvedení kandidáti jsou podle autora přijatelní, v různé míře, pro západ a liberální opozici v Rusku a mají renomé profesionálů. Da Cruz vybírá z těchto tří jako nejpravděpodobnějšího kandidáta Rogozina, s tím, že Kudrin a Manturov mají velkou šanci zaujmout pozice v nové vládě pod jeho vedením.

Zdroj: Abc.es

Kontakty:

AntC3nio Martins Da Cruz, ABC Madrid, Calle Juan Ignacio Luca de Tena street no. 7, E-mail: opinion@abc.es, Tel.: +34-902 334 556

Klíčová slova Španělsko-Rusko-Putin-média-Abc.es

Evropa, EU, NATO (es)

Politika, veřejná správa a soudy
Média, společnost a životní styl