PORR: dva nové velké projekty v Polsku. Objem zakázky: přibližně 148 mil. eur

Vídeň/Varšava 8. ledna 2018 (PROTEXT)

Část rychlostní silnice S7 již byla úspěšně postavena. Úsek z Mławy do Strzegowa o délce 21,5 km bude dalším příspěvkem firmy PORR k jejímu dokončení. Foto © PORR

Jeden z nejprestižnějších a nejkomplikovanějších hydrotechnických projektů v Polsku v posledních letech - modernizaci protipovodňové nádrže Nisa – uskutečnila firma PORR. Foto © PORR

Společnost PORR odstartovala rok 2018 dvěma novými kontrakty na polském trhu v celkové výši přibližně 148 milionů eur (621 milionů PLN). Získala zakázku na výstavbu protipovodňové retenční nádrže v povodí Kladské Nisy a staví úsek rychlostní silnice S7 z Mławy do Strzegowa.

Společnost PORR S.A. staví jeden ze čtyř naplánovaných úseků rychlostní silnice S7 v Mazovském vojvodství. Smlouva ve výši 106 milionů eur (446,2 milionu PLN), podepsaná s Generálním ředitelstvím silnic a dálnic (GDDKiA), zahrnuje úsek Mława-Strzegowo v délce 21,5 km. Projekt je realizován metodou "Design and Build", tedy vyprojektuj a postav, a je částečně financován Evropskou unií.

Rychlostní silnice S7 propojuje velké oblasti kolem Gdaňska, Varšavy a Krakova a po dokončení bude jednou z nejdůležitějších tras v Polsku. "V roce 2012 naši pracovníci úspěšně vybudovali 18 km úsek silnice S7. Nová zakázka společnosti PORR S.A. nyní opět dokazuje její vysokou technickou kompetenci v infrastrukturních stavbách," komentuje Karl-Heinz Strauss, generální ředitel společnosti PORR AG.

Protipovodňová ochrana v jižním Polsku

Po dokončení dvou modernizačních projektů na zvýšení ochrany před povodněmi v povodí Kladské Nisy bude PORR v této oblasti realizovat další zakázku. Pro územní vodohospodářskou správu ve Vratislavi (RZGW Wrocław) staví protipovodňové retenční nádrže v údolí potoka Goworówka nad vesnicí Roztoki. Na financování investice se podílí Světová banka.

"Výstavba nádrže zajistí protipovodňovou ochranu obce Roztoki a společně se stávající vodní nádrží Boboszów ochrání také vesnici Kladská Bystřice (Bystrzyca Kłodzka). Toto místo bylo obzvláště tvrdě zasaženo během jedné z největších polských povodňových katastrof v roce 1997," vysvětluje Piotr Kledzik, člen představenstva PORR S.A.

Protipovodňová nádrž o délce 750 m a maximální výšce 15,5 m bude vytvořena do 32 měsíců. Kontrakt zahrnuje mimo jiné posunutí a regulaci koryta potoků Goworówka a Nowinka. Projekt rovněž obsahuje utěsnění hráze a dna, stavbu přepadu vody a výpusti.

Přehled základních dat

Rozsah zakázky: stavba úseku rychlostní silnice S7 z Mławy do Strzegowa o délce 21,5 km

Objednatel: Generální ředitelství silnic a dálnic (GDDKiA)

Dodavatel: PORR S.A.

Doba stavby: 34 měsíců

Objem zakázky: 106 milionů eur brutto (446,2 milionu PLN)

Rozsah zakázky: výstavba protipovodňové retenční nádrže "Roztoki Bystrzyckie" v údolí potoka Goworówka

Objednatel: RZGW Wrocław

Dodavatel: PORR S.A.

Doba stavby: 32 měsíců

Objem zakázky:necelých 42 milionů eur brutto (174,85 milionu PLN)

Pro další informace, prosím, kontaktujte:

Sandra C. Bauer

Vedení PR | mluvčí koncernu

PORR AG

T.: +43 50 626-3338

M.: +43 664 626-3338

comms@porr-group.com

Jiří Římánek

E-mail: rimanek.jiri@gmail.com

Tiskovou zprávu a fotografie si můžete stáhnout rovněž z PORR Newsroom.

Klíčová slova Rakousko-Polsko-EU-stavby-silnice-záplavy-firmy-PORR

Evropa, EU, NATO (es)

Auto-moto, doprava a stroje
Stavebnictví, bydlení a reality