Ron Perry byl jmenován předsedou představenstva a generálním ředitelem Columbia Records

New York (USA) 2. ledna (PROTEXT/PRNewswire)

(PRNewsfoto/Sony Music Entertainment)

Rob Stringer, generální ředitel společnosti Sony Music Entertainment, dnes oznámil, že Ron Perry byl jmenován předsedou představenstva a generálním ředitelem společnosti Columbia Records. Pan Perry, který bude sídlit v New Yorku, bude podléhat panu Stringerovi a bude zodpovědný za vedení celkové správy společnosti Columbia, která je domovskou značkou mnoha z nejúspěšnějších a ikonických umělců na světě.

Stringer uvedl: "Ron je neuvěřitelně dynamický a výkonný manažer, který vyniká tím, že přináší to nejlepší z umělecké vize. Po jeho obrovském úspěchu v posledních letech jsme rádi, že se Ron připojil k Sony Music a povede skvělý tým a neporovnatelný seznam legendární značky Columbia Records."

Perry dodal: "Chtěl bych poděkovat Robovi za mimořádnou příležitost, že mohu vést prvotřídní značku v dějinách hudby. Stát v čele této legendární společnosti je největším profesním úspěchem, který jsem si dokázal představit a který přijímám s velkou pokorou. Společnost Columbia Records byla časem prověřena jako domov největších světových hvězd. Rob předal mimořádně talentovaný tým Columbia Records. Těším se na to, že budu stavět na jeho úspěších pomocí vývoje kulturně inovativních nových umělců a rozšíření bezprecedentního vrcholového působení společnosti Columbia v budoucnu."

38letý Perry přichází do společnosti Columbia z vydavatelství SONGS Music Publishing, kde byl prezidentem a významným menšinovým partnerem od jeho založení v roce 2004. V této roli byl Perry zodpovědný za uvedení umělců jako Lorde, The Weeknd, Major Lazer, Diplo, Desiigner a mnoha dalších. Perrymu byla během cen Grammy 2017 přiznána role A&R za Album roku interpreta Lorde s názvem „Melodrama" a spojení kapel The Weeknd a Daft Punk v multiplatinových skladbách "Starboy" a "I Feel It Coming". Perry získal v průběhu své kariéry četná vyznamenání a ocenění, včetně seznamu Billboardu Power 100 v roce 2017, seznamu "Hitmakers" od Variety v roce 2017, "Top Hitmaker" magazínu Hollywood ReportER a "Top A & R Power Players" v roce 2016. V roce 2013, 2014 a 2015 byl rovněž uveden na seznamu Billboardu "40 Under 40".

O společnosti Sony Music Entertainment

Sony Music Entertainment je globální hudební společnost s aktuálním seznamem, který zahrnuje širokou škálu místních umělců i mezinárodních superhvězd. Společnost se může pochlubit rozsáhlým katalogem, který obsahuje některé z nejdůležitějších nahrávek v historii. Je to domov předních nahrávacích značek představujících hudbu z každého žánru, včetně Arista Nashville, Beach Street Records, Black Butter Records, BPG Music, Bystronic Entertainment, Century Media, Columbia Nashville, Columbia Records, Den 1, Descendant Records, Disruptor Records, Essential Records, Essential Worship, Fo Yo Soul Recordings, House of Iona Records, Insanity Records, Kemosabe Records, Legacy Recordings, Masterworks, Masterworks Broadway, Ministry of Sound Recordings, Monument Records, OKeh, Polo Grounds Music, Portrait, RCA Inspiration, RCA Nashville, RCA Records, Relentless Records, Reunion Records, Sony Classical, Sony Music Latin, Star Time International, Syco Music and Verity Records. Společnost Sony Music Entertainment je dceřinou společností společnosti Sony Corporation of America.

Foto - http://mma.prnewswire.com/media/622951/Sony_Music_Entertainment_Chairman_and_CEO_Ron_Perry.jpg

Kontakt:

Liz Young

Sony Music Entertainment

917-327-1055

liz.young@sonymusic.com

Kimberly Harris

Columbia Records

212-833-5858

kimberly.harris@sonymusic.com

Klíčová slova USA-pop-hudba-trh-personální-firmy-Sony Music Entertainment

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)