Novinářská soutěž Praha turistická má své vítěze

Praha 28. prosince (PROTEXT)

Česká asociace novinářů a publicistů cestovního ruchu Czech Travel Press vyhlásila výsledky Novinářské soutěže CTP 2017 v kategorii Praha turistická. Autorské práce hodnotila porota ve složení Ing. Petr Tiefenböck - předseda, PhDr. Jana Hudcová a Mgr. Jakub Turek.

1. místo

První místo získal autor Lukáš Hron za článek Ve stínu Pražského hradu uveřejněný ve Víkendu DNES 30. září 2017, Vydavatelství Mafra.

Originální, shrnující článek inspiruje k návštěvě málo známých míst mimo centrum hlavního města. Autor zve čtenáře k prohlídce pozapomenutých historických památek, mnohdy v neutěšeném stavu. Vybízí domácí i zahraniční turisty k zajímavým výletům na dříve venkovské zámečky, dnes městské usedlosti.

2. místo

Článek Vinohrady autorky Marty Fenclové s fotografiemi Michala Sváčka v časopise Citylife únor 2017, Vydavatelství Mafra.

Originální zpracování obyčejného života i turistických zajímavostí významné pražské čtvrti. Velká fotoreportáž je postavena na osobní individuální zkušenosti autorky a citlivě nasnímaných fotografiích. Oba autoři reflektují nejen současnost, ale i minulost Vinohrad. Materiál patří do volné série o pražských čtvrtích, které evidentně věnují velkou péči nejen autoři, ale celý redakční tým.

3. místo

Rozhlasový pořad Historie pražských zahrad reportéra Davida Hertla, odvysílal Český rozhlas Plus 8. července 2017

AUDIO: http://www.rozhlas.cz/plus/historie/_zprava/1622583

Rozhlasový pořad představuje několik pražských historických zahrad skrze osobní zkušenosti místních odborníků, kteří zahrady nejen popisují, ale doslova jimi žijí. Téma je to stále ještě nedoceněné, zvláště když přihlédneme k faktu, že autor nedoporučuje k návštěvě pouze nejznámější zahrady v Praze.

Čestné uznání

Článek Divoká Šárka: kousek přírody v Praze - text a foto autorka Martina Oplatková, otiskl časopis Víkend 1. prosince 2017, supplement deníku Právo, Vydavatelství Borgis

Konkrétní námět na rodinné odpoledne je zpracován formou pel-mel blízkou uživatelům internetu. Autorka nenásilně seznamuje čtenáře ve více krátkých materiálech s nejstarší českou historií, kulturou a přírodou ve velkoměstě.

Soutěž Praha turistická podpořil Magistrát hl. m. Prahy - odbor kultury a cestovního ruchu. (logo hlavního města Prahy)

Více o České asociaci novinářů a publicistů cestovního ruchu Czech Travel Press, její historii a soutěži na www.czechtravelpress.cz . (logo Czech Travel Press)

Kontakt:

ctpress@seznam.cz

Česká asociace novinářů a publicistů cestovního ruchu

Czech Travel Press CTP, z. s.

Vinohradská 46

120 00 Praha 2

Klíčová slova ČR-média-turistika-Czech Travel Press-Česká asociace novinářů a publicistů cestovního ruchu

Služby, cestovní ruch