Společnost Mail Step, a.s. není sponzorem Vratislava Kulhánka

Praha 18. prosince (PROTEXT)

V pátečním vydání deníku Mladá fronta DNES se společnost Mail Step ocitla na seznamu sponzorů prezidentského kandidáta Vratislava Kulhánka. Jde však pouze o administrativní chybu. Firma Kulhánka nijak nepodpořila a ani se k tomu nechystá.

Na transparentním účtu používaném Vratislavem Kulhánkem se objevila vratka duplicitní platby 33 726,90 Kč. Deník Mladá fronta DNES ji omylem vyhodnotil jako sponzorský dar.

K nedopatření došlo zřejmě proto, že Kulhánek používá stejný účet jako politická strana ODA. Ve skutečnosti jde totiž právě o vrácenou platbu za služby (kompletaci letáků) poskytnuté této politické straně ve sněmovních volbách. Stejným případem je zřejmě i platba vydavatelství Mafra ve výši 179 685 Kč, která na Kulhánkově účtu figuruje také.

"Nikdy jsme se nechystali a ani nechystáme podporovat jakéhokoliv prezidentského kandidáta. Platbu jsme na zmiňovaný účet poslali proto, že nám ODA omylem stejnou částku zaplatila dvakrát. Netušili jsme, že stejný účet používá také Kulhánek. Skutečnost nás nemile překvapila," prohlašuje majitel Mail Stepu Jan Rozlivka a dodává: "Mám za to, že takovéto spojení, i když vzniklo nedopatřením, poškozuje dobré jméno naší společnosti."

Kontakt:

BeefBrothers

www.beefbrothers.net

Klíčová slova ČR-prezident-volby-média-firmy-Mail Step-BeefBrothers

Politika, veřejná správa a soudy
Média, společnost a životní styl