Václav Němec převzal v Rudolfinu cenu WALD Press Award

Praha 18. prosince (PROTEXT)

Václav Němec - filosof, pedagog, spisovatel a překladatel

Pamětní plaketa WALD Press AWARD Václav Němec převzal pamětní plaketu WALD Press AWARD 2017

"Šel jsem celý život se slabším," stojí na plaketě WALD Press AWARD. Je to krédo Františka Walda (1861 - 1930), profesora teoretické chemie a metalurgie Českého vysokého učení technického, kde v letech 1919 - 1920 působil jako rektor. Na jeho počest bylo v roce 1995 nakladatelství WALD Press založeno a udílením ceny vyjadřuje úctu a podporu osobnostem, které dokážou stát při slabších.

V letošním roce byla cena udělena a společně s pamětní plaketou předána panu Václavu Němcovi za soustavnou filosofickou reflexi politiky, kterou příležitostně spojuje s politickou satirou. Právě toto originální spojení dalo vzniknout novému oboru "politické monstrologii", zabývající se studiem a klasifikací monster, která se objevují na naší politické (ob)scéně a v našem veřejném životě. V závěru letošního roku uvedlo Nakladatelství 65.pole jeho nejnovější knihu Hradní pan Brouček a jiná monstra a zpřístupnilo ji také volně ke stažení široké veřejnosti ve formátu PDF: http://www.65pole.cz/clanky/282-hradni-pan-broucek-a-jina-monstra

Předání ceny se uskutečnilo v Rudolfinu v neděli 17. prosince 2017.

Součástí slavnostního setkání byla i Česká mše vánoční Jana Jakuba Ryby v podání Smíšeného pěveckého sboru Gymnázia Jana Nerudy pod vedením sbormistra Petra Bärtla v Dvořákově síni Rudolfina.

Kontakt:

WALD Press, s.r.o.

Španělská 10,

e-mail: jwald@telecom.cz

Klíčová slova ČR-literatura-sociální-ocenění-firmy-WALD Press

Média, společnost a životní styl