Skupina COOP odsuzuje aktivity vedené na Valašsku proti svému úspěšnému členovi JEDNOTA, spotřební družstvo ve Vsetíně

Praha 15. prosince (PROTEXT)

Svaz českých a moravských spotřebních družstev (Skupina COOP) se zásadně distancuje od aktivit obchodní společnosti COOP JEDNOTA OBCHODNÍ a.s. zaměřených proti našemu členovi Jednotě, spotřebnímu družstvu ve Vsetíně, provozujícímu desítky maloobchodních prodejen na Valašsku.

Tyto aktivity probíhají již řadu týdnů a poškozují nejen družstvo, ale současně i jeho členy. Svaz českých a moravských spotřebních družstev podal na obchodní společnost COOP JEDNOTA OBCHODNÍ a.s. žalobu za zneužití značky COOP, kterou neoprávněně použil. Svaz bude i nadále podnikat všechny kroky na ochranu svých členů i dobrého jména Skupiny COOP, největšího tuzemského prodejce potravin v České republice.

Svaz českých a moravských spotřebních družstev (Skupina COOP) sdružuje 47 spotřebních družstev, která provozují dohromady téměř 2.700 prodejen s celkovou prodejní plochou okolo 350.000 m2 a zaměstnávají na 13.500 lidí. V roce 2016 vykázala česká a moravská spotřební družstva obrat v hodnotě přes 27 mld. Kč. Počet členů družstev je cca 130 000.

V roce 2017 hospodaří spotřební družstva s růstem více než 6 % a velmi podstatně investují do mezd, rozvoje prodejen a jejich modernizaci. Především automatických technologií a nových služeb.

Členská družstva vystupují pod společnou značkou COOP, která je tak největší sítí prodejen potravin v České republice. Více než 400 prodejen potravin je začleněno do maloobchodních řetězců COOP TUTY, COOP TIP, COOP TERNO a COOP DISKONT. Kromě obchodní činnosti provozuje SČMSD také 9 středních odborných škol, manažerský institut, nebo půjčovnu automobilů pod značkou Europcar a mobilního virtuálního operátora COOP Mobil.

Kontakt pro média:

Lukáš Němčík - lukas.nemcik@coop.cz