Zugspitze: Nová lanovka na nejvyšší vrchol Německa překonává rekordy

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Německo) 15. prosince (PROTEXT/PRNewswire)

Foto: Bayerische Zugspitzbahn Bergbahn AG/Max Prechtl. Pouze pro redakční účely spojené s článkem o lanovce na Zugspitze. (PRNewsfoto/Garmisch-Partenkirchen)

Premiérová jízda lanovky 21. prosince 2017 předznamená novou éru : jedna z nejmodernějších lanovek Zugspitze bleskově dopraví pasažéry na nejvyšší horu a to v nebývalém pohodlí.

(Fotografie: http://mma.prnewswire.com/media/619774/Garmisch_Partenkirchen_cable_car.jpg )

Celkem šest let plánování a stavebních prací, někdy v těch nejtěžších podmínkách ve výšce 3 000 metrů nad mořem, investovali tvůrci do tohoto prestižního projektu, jehož výsledek je bezesporu zlatým hřebem, nejen pro společnost Bayerische Zugspitzbahn Bergbahn AG, ale celou turistickou oblast.

Stále rostoucí počet návštěvníků Zugspitze (kolem půl milionu každý rok) byl jedním z důvodů, proč byla původní lanová dráha nahrazena.

V budoucnu přepraví dvě plně prosklené vysokokapacitní kabiny na vrchol až 580 pasažérů za hodinu a fronty na lanovku tak zůstanou historií. Po cestě budou návštěvníci přejíždět přes nejvyšší ocelový lanovkový nosník na světě vysoký 127 metrů, překonávat největší celkový výškový rozdíl 1 945 metrů od zastávky až k horské stanici, stejně jako nejdelší úsek bez podpory na světě, který měří od nosníku až k horské stanici 3 213 metrů. Tři rekordy, které mohou pasažéři zažít, když si vychutnávají úchvatné panoramatické výhledy na malebné jezero Eibsee, Waxensteine a na vrcholky Alp, je ještě více naladí, aby se těšili na horské zážitky, které mají před sebou.

Integrované vytápění oken umožní pasažérům nerušený výhled i za špatného počasí, za jasných dní až tak daleko jako do Mnichova. Obě kabiny jsou velmi atraktivní díky elegantnímu a decentnímu designu.

Na samotném vrcholu nejvyšší hory Německa se mohou návštěvníci těšit na jedinečný 360° panoramatický rozhled s více než 400 alpskými vrcholy ve čtyřech různých zemích, stejně jako na celou řadu dobrodružství po celý rok.

Kontakt pro tisk:

Verena Lothes

Tel : +49-8821-797-914

Email : V.Lothes@zugspitze.de

Zdroj: Garmisch-Partenkirchen

Klíčová slova Německo-zábava-turistika-rekreace-zajímavosti-Garmisch-Partenkirchen

Evropa, EU, NATO (es)

Služby, cestovní ruch
Média, společnost a životní styl