MediaTek Sensio: Nové řešení pro biosenzory přináší sledování zdraví na smartphonech

Hsinchu (Tchaj-wan) 15. prosince (PROTEXT/PRNewswire)

MediaTek Sensio(TM), první modul biosenzoru 6-v-1 pro smartphony (PRNewsfoto/MediaTek Inc.)

První biosenzor 6 v 1 v oboru proměňuje smartphony na vašeho osobního asistenta

Společnost MediaTek Inc. dnes představila MediaTek Sensio(TM), první modul biosenzoru 6-v-1 pro smartphony. MediaTek Sensio je výkonné pokročilé řešení pro monitorování zdraví, které usnadňuje sledování informací o srdeční frekvenci, trendů krevního tlaku, úrovní nasycení periferního kyslíku a dalších. K dispozici jako vestavěný modul ve smartphonech, zařízení MediaTek Sensio umožňuje spotřebitelům rychle kontrolovat a sledovat fyzickou zdatnost na zařízení, které nejvíce používají - svůj smartphone.

„Dát lidem přístup ke svým zdravotním informacím pomocí smartphonu je důležitým krokem k tomu, aby se svět stal zdravějším místem," uvedl Dr. Yenchi Lee, ředitel pro produktový marketing pro bezdrátová zařízení společnosti MediaTek. „Díky našemu modulu biosenzoru a softwaru MediaTek Sensio disponují vývojáři a výrobci zařízení výkonným a integrovaným řešením pro monitorování zdraví, které poskytuje informace o srdci a zdraví v průběhu přibližně 60 sekund."

MediaTek Sensio MT6381 je komplexní softwarové a modulové řešení určené speciálně pro poskytování hodnotných zdravotních dat, které se skládají z optických, elektrických a zpracovatelských komponent. Přizpůsobitelné a kompaktní řešení znamená, že výrobci zařízení mají možnost vložit modul MediaTek Sensio přímo do všech typů smartphonů, a to pomocí více senzorů. S produktem MediaTek Sensio mohou výrobci vyvinout vlastní aplikace nebo využívat aplikace třetích stran a doplňky pro vývojáře.

Modul využívá světelné diody (LED) ve spojení se senzorem citlivým na světlo, který měří absorpci červeného a infračerveného světla pomocí konečků prstů uživatele. Dotekem prstů na senzory a elektrody vytváří MediaTek Sensio uzavřenou smyčku mezi srdcem a biosenzorem pro měření křivek EKG a PPG. Podívejte se, jak MediaTek Sensio funguje.

Sensio poskytuje těchto šest klíčových dat o zdravotním stavu za přibližně 60 sekund:

- Tepová frekvence - MediaTek Sensio měří tepovou frekvenci na minutu.

- Variabilita tepové frekvence - MediaTek Sensio měří odchylky v čase mezi tepem srdce.

- Trend krevního tlaku - MediaTek Sensio měří trendy krevního tlaku, proto mohou uživatelé sledovat přehled dat v časovém úseku.

- Periferní saturace kyslíku (SpO2) - MediaTek Sensio měří obsah kyslíku v krvi.

- Elektrokardiografie (EKG) - MediaTek Sensio měří elektrickou aktivitu srdce v časovém úseku a zobrazuje formou grafu.

- Fotoplethysmografie (PPG) - MediaTek Sensio měří změny obsahu krve.

První komplexní hardwarové a softwarové řešení 6 v 1, které se skládá z optických, elektrických a zpracovatelských komponent, přináší balíček inteligentních řešení pro zdraví, které uživatelům pomohou lépe informovat o jejich zdravotním stavu.

MediaTek Sensio MT6381 obsahuje:

- Integrované světelné diody LRD R a IR pro měření PPG + 1kanálový analogový vstup EKG

- Kompaktní balíček 6,8 mm x 4,93 mm x 1,2 mm OLGA 22-pin

- Zcela externí BOM: 4 úchyty + 2 elektrody

- Digitální rozhraní I2C /SPI

MediaTek Sensio bude k dispozici počátkem roku 2018.

Více informací naleznete na MediaTek Sensio

Odmítnutí odpovědnosti: MediaTek Sensio a související software nejsou konečným produktem, ani nejsou určeny k použití při diagnostice onemocnění nebo jiných zdravotních stavů nebo při léčbě, zmírnění nebo prevenci onemocnění. Existují vlastní omezení týkající se softwaru MediaTek Sensio a souvisejícího softwaru a dalších faktorů, které mohou ovlivnit přesnost informací a údajů, které poskytuje společnost MediaTek Sensio a související software, včetně měření tepové frekvence, jako jsou podmínky prostředí, kožní podmínky, konkrétní činnosti, nastavení zařízení, umístění senzoru a další zásahy koncového uživatele.

O společnosti MediaTek Inc.

MediaTek Incorporated (TWSE: 2454) je globální společnost beztovárních (fabless) polovodičů, která umožňuje 1,5 miliardy připojení zařízení ročně. Jsme lídrem na trhu ve vývoji inovativních čipových systémů (SoC) pro mobilní zařízení, domácí zábavu, konektivitu a produkty IoT. Naše odhodlání k inovacím nás vyneslo do pozice hnací síly na trhu v několika klíčových technologických oblastech, včetně vysoce výkonných mobilních technologií a pokročilých multimediálních řešení v širokém spektru produktů, jako jsou smartphony, tablety, digitální televizory, OTT boxy, oděvy a řešení pro automobilový průmysl. Společnost MediaTek umožňuje lidem rozšiřovat své obzory a lépe dosahovat jejich cílů pomocí inteligentních technologií. Tuto myšlenku nazýváme Everyday Genius a ta je základem všeho, co děláme. Více informací naleznete na webových stránkách www.mediatek.com.

Info - https://mma.prnewswire.com/media/

KONTAKT: Tisková kancelář MediaTek: PR@mediatek.com, Kevin Keating, MediaTek, +1-206-321-7295, 10188 Telesis Ct #500, San Diego, CA 92121, USA; Joey Lee, MediaTek, +886-3-567-0766 # 31602, No. 1, Dusing 1st Rd., Hsinchu Science Park, Hsinchu City 30078, Tchaj-wan

Klíčová slova Tchaj-wan-komunikace-zdraví-MediaTek

Asie, Austrálie (as)