Společnost BIRKENSTOCK ukončí dodávky firmě Amazon v Evropě kvůli selhání důvěry - Ukončení obchodní spolupráce od 1. ledna 2018

NEUSTADT AN DER AISCH (Německo) 13. prosince (PROTEXT/PRNewswire)

Zákazníkům jsou na tržišti Amazon nabízeny padělky originálních produktů

Společnost BIRKENSTOCK GmbH & Co. KG a její dceřiné společnosti ukončí od 1. ledna 2018 obchodní spolupráci s firmou Amazon EU S.a.r.l.. Od tohoto data společnost BIRKENSTOCK zcela ukončí přímé dodávky, které zajišťuje evropská pobočka amerického internetového obchodu se sídlem v Lucembursku. Toto rozhodnutí se týká všech produktů společnosti BIRKENSTOCK.

Stabilní rodinná firma s dlouholetou tradicí obvinila největší světový internetový obchod Amazon ze série porušování zákona při provozování tržní platformy, kterému firma dobrovolně nezabránila. V mnoha případech si společnost BIRKENSTOCK stěžovala, že padělky jejích produktů nejsou kvalitní, poškozují práva obchodní značky BIRKENSTOCK a zákazníci jsou uváděni v omyl, pokud jde o původ zboží, které je na platformě nabízeno.

Pomineme-li právní závazky, společnost BIRKENSTOCK se domnívá, že nedílnou obchodních vztahů je důvěra. Pokud byla společnost Amazon jako provozovatel tržiště poprvé upozorněna na podobné porušování zákona, měla by dobrovolně v rámci svých možností zabránit této a podobným formám porušování zákona. Do dnešního dne nebylo učiněno žádné závazné prohlášení o tom, že napodobeniny produktů značky BIRKENSTOCK nebudou prostřednictvím tohoto tržiště nabízeny k prodeji. Namísto toho došlo v posledních měsících k dalším porušováním práv různé povahy, kterým se společnost Amazon nepokusila aktivně zabránit.

Selhání důvěry nyní přimělo společnost BIRKENSTOCK ukončit obchodní spolupráci také s internetovým obchodníkem v Evropě. V lednu letošního roku přerušila společnost BIRKENSTOCK dodávky ve Spojených státech amerických, které zajišťovala firma Amazon USA, poté co došlo k několika podobným případům.

O společnosti BIRKENSTOCK

BIRKENSTOCK je světoznámá značka obuvi, která je synonymem kvality, funkčnosti a celkové pohody. Tato tradiční firma, která zaměstnává více než 3 500 lidí a je v majetku rodiny již šest generací, je rovněž jedním z největších poskytovatelů pracovních míst v tomto průmyslovém sektoru v Německu. Historické kořeny společnosti lze vystopovat až do roku 1774. Společnost BIRKENSTOCK již ve třicátých letech minulého století začala používat pojem „stélka“, a dala mu význam, který dodnes běžně chápou zákazníci na celém světě jako synonymum vynikajícího pohodlí při chůzi i stání. Začátkem sedmdesátých let se stala společnost BIRKENSTOCK důležitým hráčem na světovém trhu. Sandály vyráběné v Německu se dnes prodávají ve více než 100 zemích na všech světadílech. Společnost BIRKENSTOCK rovněž nabízí rozšiřující se řadu uzavřené obuvi, dětské obuvi a pracovních bot, stejně jako speciální produkty pro ortopedické obchody, ponožky, kabelky a opasky. V roce 2017 přidala společnost BIRKENSTOCK do svého portfolia produkty pro zdravé spaní a přírodní kosmetiku (BIRKENSTOCK Natural Care). Společnost má centrálu ve městě Neustadt (Wied) a devět závodů v Německu, ve spolkových zemích Severní Porýní - Westfálsko, Porýní - Falcko, Hesensko, Bavorsko a Sasko. Rodinná firma s dlouholetou tradicí má rovněž vlastní prodejní pobočky ve Spojených státech amerických, Brazílii, Číně, v Hongkongu, Japonsku, Dánsku, Španělsku a Spojeném království.

Birkenstock GmbH & Co. KG

Burg Ockenfels, Linz

Další informace naleznete na internetové adrese http://www.birkenstock-group.com

Internetový obchod na stránkách http://www.birkenstock.com