Budova v centru Brna vydražena za 145 milionů korun

Brno 23. listopadu (PROTEXT)

Budovu na ulici Poštovská vydražila skupina RC Europe za 145 milionů korun

Významná historická stavba v centru Brna má od 14. listopadu nového majitele. Budovu na ulici Poštovská, ve které 140 let působila Česká pošta, vydražila skupina RC Europe za 145 milionů korun. Vyvolávací cena přitom byla 82 milionů a elektronické dražby se zúčastnili 3 zájemci.

"O koupi jsme měli velký zájem i proto, že nám Česká pošta od roku 2015 objekt pronajímala. Za tu dobu se nám podařilo budovu významně revitalizovat a oživit, dnes je již téměř celá obsazena," řekl ředitel české kanceláře společnosti Patrik Legut.

Dnes se v bývalém poštovním paláci nachází např. kadeřnictví nebo optika, ve vyšších patrech pak služby a kanceláře.

Jak potvrzuje zástupce skupiny RC Europe Marian Ležák, koupí to nekončí: "Máme v úmyslu pokračovat v nastalém trendu a dále do budovy investovat. Čeká nás mimo jiné oprava fasády ve vnitrobloku, rádi bychom do objektu přivedli i provozovatele kvalitní restaurace. To vše s ohledem na historickou hodnotu budovy a v souladu s památkáři."

Skupina RC Europe působí na českém trhu již 12 let. Ve svém portfoliu má mimo jiné obchodní centra nebo administrativní budovy, nově svou působnost rozšířila také o oblast výstavby a správy bytových domů.

Kontakt:

Veronika Tesařová