Nejnovější software pro směnárny CENTIFOX počítá s EET

Praha 22. listopadu (PROTEXT)

Směnárny v Česku používají často zastaralé programy, které ale brzy přestanou vyhovovat. V březnu příštího roku se totiž i na směnárny začne vztahovat povinnost EET – elektronické evidence tržeb. Program CENTIFOX od společnosti Unipex CZ je na EET připraven.

EET pro směnárny se blíží

Zákon č. 112/2016 Sb. ze dne 16. 3. 2016 o evidenci tržeb ukládá podnikatelům, kteří přijímají tzv. evidované tržby, povinnost odesílat informace o těchto tržbách na společné technické zařízení správce daně - portál EPO. Od 1. března 2018 se tato povinnost týká také firem a podnikatelů zabývající se směnárenskou činností.

CENTIFOX je na EET připraven a až přijde termín jeho spuštění, všichni stávající i budoucí uživatelé do něj hladce vplují. V tomto ohledu se směnárníci EET bát nemusejí,“ říká Petr Kubata, projektový manažer.

Moderní ve všech ohledech

Co ale velké i drobné směnárny na systému CENTIFOX oceňují, jsou jeho další funkce, které lze naplno využívat i dnes.

CENTIFOX běží na nejnovějších a vysoce zabezpečených softwarových technologiích, což mu dává dostatečný výkon i pro směnárenské řetězce o desítkách poboček. Obsahuje také modul pro centrální řízení pokladen.

Stejně tak ale najde uplatnění i u malých směnárníků. „Naším cílem bylo vytvořit moderní, rychlý a spolehlivý směnárenský program, který bude dostupný všem. Tomu jsme přizpůsobili i cenovou politiku,“ doplňuje Petr Kubata s tím, že cena plnohodnotné licence začíná už na 15 tis. Kč.

Tohle software má vše, co směnárna potřebuje

- Program pro směnárny CENTIFOX tvoří dvě vzájemně propojené části – Datové centrum a Pokladna. Obě části spolu vzájemně komunikují na jednom počítači, prostřednictvím lokální sítě nebo internetu.

- Součástí směnárny CENTIFOX je internetová aplikace Manažer poskytující agregovaný pohled na provoz všech pokladen z libovolného zařízení.

- Program poskytuje okamžitý online přehled o transakcích a stavech všech pokladen.

- V programu je zajištěna vysoká úroveň zabezpečení, systém oprávnění a protokolování všech činností.

- Směnárna CENTIFOX je vyvíjena v souladu s legislativou (dle zákona č. 277/2013 Sb. a vyhlášky č. 315/2013 Sb. platných od 1. listopadu 2013).

- Program má moderní a příjemné uživatelské rozhraní, snadné ovládání pro efektivní vstup dat a poskytuje potřebný komfort a rychlý přehled.

- Směnárna CENTIFOX je založena na moderní, výkonné a spolehlivé datové základně MS SQL.

- K dispozici jsou výstupy do formátů MS Excel, MS Word, PDF.

Kontakt:

smenarna@unipex.cz