Novinářská soutěž Praha turistická

Praha 21. listopadu (PROTEXT)

Píšete o Praze a jejím nejbližším okolí? Zaujal vás rozvoj pražských cyklostezek, objevili jste nová přírodní zákoutí nebo dosud opomíjené historické příběhy? Publikujete v novinách, časopisech, máte svůj blog nebo webové stránky? Natáčíte videa či rozhlasové pořady? Právě vám je určena novinářská soutěž o nejlepší autorské práce v kategorii Praha turistická, kterou pro rok 2017 vyhlásila Česká asociace novinářů a publicistů cestovního ruchu Czech Travel Press.

Pokud se vám letos podařilo přiblížit čtenářům, posluchačům, divákům dosud neobjevené pozoruhodnosti z okrajových částí Prahy a jejího nejbližšího okolí, zpropagovat nové možnosti ubytování, a to zejména pro mládež a seniory, nebo motivovat domácí turisty k návštěvě hlavního města mimo hlavní sezonu, uvítají organizátoři váš zájem zúčastnit se soutěže, podporující nové pohledy na pražský cestovní ruch.

Podrobnosti k soutěži a přihlášku žádejte na adrese info@czechtravelpress.cz nebo ctpress@seznam.cz . Uzávěrka dodání přihlášených autorských prací je 10. prosince 2017 v 10 hodin. Výsledky budou vyhlášeny 28. prosince 2017.

Praha si letos připomíná 25. výročí zapsání historického centra na seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Zahrnuje především Pražskou památkovou rezervaci - Pražský hrad, Hradčany, Malou Stranu s Karlovým mostem, Vyšehrad, Staré a Nové Město. Později byl na seznam připsán i Průhonický park a zámek. Čtvrtstoletí na seznamu UNESCO zařadilo Prahu mezi nejnavštěvovanější a nejoblíbenější města Evropy. Nastal však čas poznávat hlavní město i mimo historické centrum - tam všude je množství příležitostí pro víkendový pobyt i delší dovolenou jak pro domácí tak zahraniční turisty.

Soutěž podporuje Magistrát hl. m. Prahy - odbor kultury a cestovního ruchu. (logo hlavního města Prahy)

Více o České asociaci novinářů a publicistů cestovního ruchu Czech Travel Press, její historii a soutěži na http://www.czechtravelpress.cz . (logo Czech Travel Press)

Kontakt:

Česká asociace novinářů a publicistů cestovního ruchu

Czech Travel Press CTP, z. s.,

Vinohradská 46, 120 00 Praha 2

Klíčová slova ČR-média-turistika-Praha-Česká asociace novinářů a publicistů cestovního ruchu

Služby, cestovní ruch
Média, společnost a životní styl