Štafety pro život ve Spojených arabských emirátech

ŠARDŽÁ (Spojené arabské emiráty) 20. listopadu (PROTEXT/BusinessWire)

Pacienti s rakovinou, lidé kteří rakovinu přežili, jejich podporovatelé a ošetřovatelé se zúčastnili prvního ročníku Štafety pro život (Relay for Life) ve Spojených arabských emirátech

Akci pořádají Přátelé pacientů s rakovinou

Více než 2000 „účastníků“ se zapojilo do prvního ročníku Štafety pro život ve Spojených arabských emirátech

Šardžá, třetí největší ze sedmi emirátů Spojených arabských emirátů, hostil první ročník Štafety pro život (Global Relay for Life - RFL) na území Středního východu a Severní Afriky. Jedná se o 24-hodinový maratón v chůzi. Jde o největší celosvětovou akci svého druhu zaměřenou na získávání finančních prostředků na boj s rakovinou. Ve spolupráci s Americkou společností pro rakovinu (American Cancer Society) tuto akci uspořádala nezisková organizace Přátelé pacientů s rakovinou ( Friends of Cancer Patients - FoCP), která podporuje pacienty s rakovinou a jejich rodiny.

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Úplné znění této zprávy si můžete přečíst na: http://www.businesswire.com/news/home/20171119005048/en/

Ve dnech 17. a 18. listopadu se na Americké univerzitě v Šardžá ve Spojených arabských emirátech uskutečnil úvodní ročník Štafety pro život (UAE RFL), kterého se zúčastnilo více než 2000 účastníků z řad jednotlivců i institucí, včetně 52 škol, šesti univerzit, osmi partnerů, 37 veřejnoprávních i soukromých organizací a 67 lidí, kteří přežili rakovinu. Štafeta probíhala i přes noc.

Součástí programu této 24-hodinové akce byla bohatá nabídka aktivit, včetně zábavních akcí pro děti, pochod se svíčkami ‘Luminaria’, jako připomínka milovaných lidí, kteří na rakovinu zemřeli nebo ‘Stan pro přeživší (Survivors’ Tent)’, kde k účastníkům promlouvali lidé, kteří tuto zákeřnou nemoc porazili. Hlad a žízeň mohli účastníci akce zahnat u řady stánků s občerstvením, jejichž celý výnos putoval k organizaci Přátelé pacientů s rakovinou (FoCP).

První ročník akce UAE RFL zahájila šejkyně Jawaher Al Qasimi, zakladatelka a královská patronka organizace Přátelé pacientů s rakovinou (FoCP), mezinárodní vyslankyně Světové deklarace proti rakovině při Mezinárodní unii pro boj s rakovinou (UICC) a také mezinárodní vyslankyně pro rakovinu u dětí při Mezinárodní unii pro boj s rakovinou (UICC). Její výsost se k účastníkům akce připojila v prvním kole maratónu a zdůraznila důležitost šíření povědomí o této nemoci a nutnost skríningových vyšetření pro její včasné zachycení, což je nejdůležitější faktor pro přežití a uzdravení.

Štafeta pro život (RFL) trvá 24 hodin proto, aby si lidé uvědomili, že rakovina je nemoc, která nikdy nespí, a také jako projev solidarity s pacienty, kteří rakovinou trpí a mohou se někdy cítit osaměle.

Štafeta pro život (RFL) má své kořeny ve Spojených státech amerických, kde v roce 1985 doktor Gordon Klatt, kolorektální chirurg, vybral 27 tisíc dolarů pro místní charitativní organizaci v rámci projektu 24-hodinové chůze. V současné době se tato akce koná v 29 zemích, přičemž Spojené arabské emiráty jsou nejnovějším přírůstkem do této globální sítě. Štafeta pro život (RFL) již celosvětově vybrala na podporu pacientů s rakovinou více než 5 miliard dolarů.

Prohlédněte si zdrojovou verzi této zprávy na webových stránkách businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20171119005048/en/

Kontaktní informace

National Network Communications (NNC)

Maha Abou Rich, +971503417775

Zdroj: Přátelé pacientů s rakovinou (Friends of Cancer Patients - FoCP)

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova SAE-zdraví-společnost-Friends of Cancer Patients

Blízký východ (bv)

Média, společnost a životní styl