Společnosti Takeda a Cognition Kit představily výsledky studie digitální přenosné technologie u pacientů s depresivní poruchou (MDD)

CAMBRIDGE (Anglie) / DEERFIELD (Illinois) 20. listopadu (PROTEXT/PRNewswire)

(PRNewsfoto/Takeda Pharmaceuticals U.S.A.,)

Společnosti Takeda a Cognition Kit dnes oznámily, že výsledky pilotního projektu MDD-5003, který měl vyhodnotit kognitivní funkce u pacientů s depresivní poruchou (MDD) s využitím zvláštních aplikací na náramkových hodinkách Apple Watch, budou představeny během summitu CNS 2017 v Boca Raton na Floridě, který se bude konat ve dnech 16. - 19. listopadu 2017.

Tato výhledová pozorovací studie zahrnovala 30 účastníků ve věku 18-65 let s klinickou diagnózou mírné až střední deprese, kterým byla předepsána antidepresiva na MDD. Studie měla dva hlavní cíle: vyhodnotit proveditelnost a slučitelnost a poznat, jakým způsobem se liší sledování nálady a stavu pomocí přenosných technologií od tradičnějšího neuropsychologického testování a vyhodnocení stavu pacienta po 6 týdnech. Účastníci byli vybaveni zařízením Apple Watch, na kterém byly denně prováděny krátké kognitivní a náladové testy.

Vědci poznamenali, že pacienti každý den plnili požadavky přenosného zařízení, které hodnotilo náladu (95 %) a kognici (96 %). Studie také prokázala, že zkrácené denní hodnocení poskytované přenosným zařízením odpovídalo objektivním kognitivním testům Cambridge Neuropsychological Test Automated Battery (CANTAB) a výsledkům PHQ-9 a PDQ-D s celkovou délkou sledování pacienta, které byly hodnoceny během 1., 3. a 6. týdne. Ve studii nebyly hlášeny žádné nežádoucí příhody.

„Jsme potěšeni, že lidé, kteří žijí s MDD, snášeli zařízení Cognition Kit na hodinkách Apple Watch tak dobře," řekl Ben Fehnert, ředitel společnosti Cognition Kit. „Stále se zaměřujeme na naše poslání porozumět duševnímu zdraví prostřednictvím pravidelných interakcí s mobilní a přenosnou technologií a předávání těchto informací do rukou pacientů, výzkumníků a zdravotnických odborníků."

„Tato iniciativa je vynikajícím příkladem pilotní práce, která probíhá u společnosti Takeda, s cílem vytvořit důkazy nových způsobů měření výsledků v oblasti duševního zdraví. Technologie nám umožní vytvořit objektivní měření v reálném čase pro posouzení účinků deprese, která by mohla proměnit péči o pacienta tím, že zvýší naši schopnost odhadnout klinické stavy a podporovat dřívější spolupráci mezi pacientem a lékařem. Výsledky studie jsou pro nás povzbudivé a těšíme se na další poznání v oblasti průniku technologií a zdravotní péče," řekla Nicole Mowad-Nassar, viceprezidentka pro externí partnerství společnosti Takeda Pharmaceuticals USA.

Vzhledem k průzkumné povaze zjištění této studie budou vznikat hypotézy, které budou přispívat k rozhodování o budoucích klinických studiích zahrnujících přenosné technologie.

O depresivní poruše

Podle amerického psychiatrického sdružení (APA), autorů Diagnostického a statistického manuálu duševních poruch (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders), páté vydání, revize textu (DSM-V), je MDD kombinací příznaků, které ovlivňují, jak se cítíte, jak myslíte a jak se chováte. Vedle depresivní nálady nebo smutku zahrnují příznaky MDD ztrátu zájmu, změny chuti k jídlu nebo hmotnosti, nespavost nebo závratě, ztrátu energie, neklid nebo zpomalení řeči a pohybů, pocity bezcennosti nebo viny, potíže při myšlení nebo rozhodování a myšlenky na sebevraždu. MDD zahrnuje pět nebo více z těchto příznaků s alespoň jedním zásadním příznakem depresivní nálady nebo ztráty zájmu či radosti.i

O společnosti Cognition Kit Limited

Cognition Kit je softwarová platforma pro mobilní a přenosné technologie, které slouží k častému zachycování stavu pacienta. Společnost Cognition Kit přenáší výzkum mimo laboratoř do každodenního života a napomáhá lékařům, vědcům a veřejnosti lépe pochopit a ovládat každodenní zdraví mozku a zlepšovat péči o pacienta. Cognition Kit je společným podnikem společností Cambridge Cognition a Ctrl Group.

www.cognitionkit.com

@CognitionKit

hello@cognitionkit.com

O společnosti Takeda Pharmaceuticals U.S.A., Inc.

Takeda Pharmaceutical Company Limited je globální farmaceutickou společností zaměřenou na zlepšení zdraví a budoucího života pacientů díky využití vědy k vytváření život měnících léků. Společnost Takeda zaměřuje svůj výzkum na onkologii, gastroenterologii a onemocnění centrálního nervového systému. Má také zvláštní vývojové programy pro zvláštní kardiovaskulární choroby, stejně jako vakcíny v pokročilé fázi vývoje. Společnost Takeda provádí výzkum a vývoj jak interně, tak i s partnery, aby tak zůstali v popředí inovací. Nové inovační výrobky, obzvláště z oblasti onkologie a gastroenterologie, stejně jako jejich přítomnost na rozvíjejících se trzích, jsou motorem růstu společnosti Takeda. Více než 30 000 zaměstnanců společnosti Takeda usiluje o zlepšování kvality života pacientů ve spolupráci s našimi partnery ve zdravotnictví ve více než 70 zemích. Pro více informací navštivte webové stránky http://www.takeda.com/news.

Takeda Pharmaceuticals U.S.A., Inc. sídlí v Deerfieldu ve státě Illinois a je americkou obchodní organizací společnosti Takeda Pharmaceutical Company Limited.

Další informace o společnosti Takeda naleznete na firemních webových stránkách www.takeda.com a další informace o společnosti Takeda Pharmaceuticals U.S.A., Inc. naleznete na jejích webových stránkách www.takeda.us.

i Diagnostický a statistický manuál duševních poruch (DSM-5). (5. vydání, 155-188). Americká psychiatrická asociace, 2013.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/606987/Takeda_Pharmaceuticals_Logo.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/607051/Cognition_Kit_Logo.jpg

KONTAKT: Cognition Kit Limited, Ben Fehnert, ředitel, Ricky Dolphin, ředitel, tel.: 01223 810 700, hello@cognitionkit.com; nebo Takeda Pharmaceuticals U.S.A., firemní komunikace, Paní Roseanne Durril, tel.: 1-224-554-1474, Roseanne.Durril@takeda.com

Klíčová slova Británie-USA-zdraví-věda-Takeda Pharmaceuticals U.S.A.

Evropa, EU, NATO (es)

Věda, vzdělávání a školství