Strom splněných přání dělá znovu radost

Praha 14. listopadu (PROTEXT)

I letos mohou dárci plnit vánoční přání dětem z dětských domovů prostřednictvím internetového projektu Strom splněných přání. V 6. ročníku projektu čeká na splnění celkem 1131 přání v celkové hodnotě 1,953.549 Kč, která jsou až do 12.12. zveřejněna na stránkách www.stromsplnenychprani.cz

Do projektu organizace DEJME DĚTEM ŠANCI se zapojilo 37 dětských domovů z celé České republiky. I letos si děti vybíraly dárky v internetových obchodech partnera projektu, společnosti NWT a.s.. Obuv dodal e-shop Top4Sport.cz. Finanční náklady spojené s projektem pokryla společnost Burza cenných papírů a.s.

"Podstatou projektu Strom splněných přání je, aby si děti vybraly to, co si opravdu přejí, a nebylo jim jen něco přiděleno. Každý dárce si zároveň může vybrat, zda podpoří holku nebo kluka a v jaké finanční výši. Samotný nákup dárku je pak otázkou dvou minut," vysvětluje Michaela Chovancová, ředitelka a zakladatelka organizace DEJME DĚTEM ŠANCI.

Kromě internetové podoby projektu letos organizace zajišťuje také Strom splněných přání v nákupním centru Novodvorská Plaza, a to každý den od 20.11. do 17.12.

DEJME DĚTEM ŠANCI o.p.s. poskytuje komplexní pomoc dětem z dětských domovů na území celé České republiky zejména při jejich osamostatňování. Zároveň nabízí lidem možnost podpořit konkrétní dítě vyrůstající v dětském domově, které zájemce o podporu něčím zaujme, a to takovou formou, která je pro něj po lidské i finanční stránce přijatelná. V současné době má DEJME DĚTEM ŠANCI o.p.s. navázánu spolupráci se 37 dětskými domovy ve všech krajích České republiky a ve svých projektech má zařazeno průběžně více než 300 dětí. Více informací a seznam dětí, kterým můžete pomoci, najdete na webových stránkách www.dejmedetemsanci.cz

Kontakt:

Tereza Tkadlecová

tereza@dejmedetemsanci.cz

Klíčová slova ČR-sociální-děti-Vánoce-charita-Dejme dětem šanci

Média, společnost a životní styl