Klub českých turistů finišuje s kampaní pro Kusalíno

Praha 7. listopadu (PROTEXT)

Klub českých turistů společně s Asociací turistických oddílů mládeže odstartoval 2. 10. 2017 kampaň, jejímž cílem je získat finance na realizaci vrtu na pitnou vodu pro valašskou roubenku Kusalíno.

Roubenka je ve vlastnictví KČT, ale je využívána především dětmi a mládeží Asociace Tom. Kusalíno přichází v důsledku současných klimatických změn o jediný zdroj pitné vody, kterou byla až doposud lesní studánka. Od vrtu si organizátoři kampaně slibují soběstačnost v zásobování vodou a návrat využití lesní studánky zdejší přírodě. Cílová částka, kterou je nutno vybrat, byla stanovena na 300.000,- Kč. 11 dnů před ukončení kampaně je vybráno téměř 210.000,- Kč, přičemž se do sbírky zapojilo 247 přispěvatelů.

Pro finanční dárce KČT a Asociace TOM připravili celou řadu odměn v podobě pobytu na asociační a klubových chalupách, možností vyzkoušet si práci turistického značkaře, nebo získání originálního trička s logem Kusalína.

Odkaz na celou kampaň najdete na www.hithit.cz/kusalino

Za KČT Zbyněk Báča

Kontakt: baca@kct.cz