Otevření Dětského centra a 90 let Stadionu

Praha 26. října (PROTEXT)

Základní kámen Stadionu se schránkou s historickými dokumenty

27. října 2017 bude Sokol Brno I slavnostně otevírat nově vytvořené Dětské centrum, které vzniklo za finančního přispění ministerstva školství, Jihomoravského kraje, statutárního města Brna s městské části Brno-střed. Celkové náklady na jeho vznik přesáhly 40 milionů korun.

Dětské centrum je svého druhu v České republice unikátní projekt zaměřený na všestrannou pohybovou průpravu dětí od 1 do 15 let. Dětské centrum projektovali brněnští architekti Petr Všetečka a Robert Václavík a je první etapou v celkové rekonstrukci sokolského Stadionu.

Právě před 90 lety 28. října 1927 byl slavnostně položen základní kámen k sokolskému Stadionu, který je největší sokolovnou v České republice. Při této příležitosti bude v rámci otevření Dětského centra odkryt základní kámen Stadionu a z něj vyňaty historické listiny, vztahující se k objektu Stadionu, které doposud ze základního kamene nebyly nikdy vyjmuty. Na závěr budou do základního kamene opět vloženy listiny ze současné doby. V 15:00 a v 16:00 budou také pro veřejnost připraveny komentované prohlídky po areálu Stadionu.

Program celé slavnosti je následující:

10:00 vyjmutí historických dokumentů ze základního kamene Stadionu / tisková konference k obnově Stadionu

11:30 otevření Dětského centra / přestřižení pásky za přítomnosti významných osobností

11:40 prohlídka Dětského centra

12:15 vložení soudobých dokumentů do základního kamene

12:30 občerstvení

15:00 - 17:00 komentované prohlídky Stadionu pro veřejnost

Kontakt:

Michal Doležel

e-mail: mdolezel@seznam.cz

tel.: 739570706

Klíčová slova ČR-sporty-kondice-stavby-Sokol Brno I