Paříž 24. října (PROTEXT/PRNewswire)

Společnost ofo vytvořila partnerství se skupinou C40 za účelem řešení klimatických změn (PRNewsfoto/ofo)

ofo, první a největší světová bikesharingová platforma, podepsala v Paříži 22. října dohodu se skupinou C40 o společném úsilí při řešení celosvětových otázek spojených s klimatickými změnami.

K výzkumnému programu „Výhody klimatických akcí" skupiny C40, který zdůrazňuje, jak efektivně mohou klimatická opatření přispět ke snížení emisí a klimatického rizika a nutně přináší výhody v oblasti zdraví, spravedlnosti, hospodářství, bezpečnosti a konektivity, společnost ofo přispěje všemi možnými způsoby k výzkumu zaměřenému na: a) zdravá životaschopná města, b) identifikaci akcí s vysokým dopadem, a c) přínosy inkluzivních klimatických opatření.

„Společně se skupinou C40 nyní rozšiřujeme výzkumné studie v oblasti mobility, zejména pěší mobility a cyklistické mobility," řekl Zhang Yanqi, spoluzakladatel a provozní ředitel společnosti ofo, který se v neděli zúčastnil slavnostního podpisu tohoto partnerství. „Společnost ofo bude se skupinou C40 spolupracovat na dalších inovačních projektech, které budou zavedeny v nadcházejících měsících."

Společnost ofo nyní působí ve více než 180 městech po celém světě, z nichž některé jsou členy skupiny C40, například Londýn, Milán, Seattle, Washington D.C., Singapur, Bangkok, Peking a Šanghaj. Kumulovaná najetá trasa bicyklů ofo snížila celkově emise uhlíku o 2,16 milionu tun, což odpovídá úsporám přes 615 milionů litrů benzínu a snížení emisí PM2,5 o 1,035 milionu tun.

„Jsme rádi, že jsme se stali partnery tak inovační a udržitelné společnosti, která od prvního dne podnikala odpovědné kroky k omezení přetížení a znečištění," řekl generální ředitel společnosti C40 Mark Watts.

„Obdivovali jsme iniciativy skupiny C40, které se zabývají změnou klimatu a činí ji dokonalým partnerem pro ofo," uvedl Dai Wei, zakladatel a generální ředitel společnosti ofo. „Skupina C40 představuje 25 % globálního HDP a více než 650 milionů městských obyvatel. Rádi budeme spolupracovat a učit se od nejvíce inovativních měst, z nichž mnohé jsou členy skupiny C40."

Před utvořením partnerství se skupinou C40 začala společnost ofo od dubna roku 2017 spolupracovat s rozvojovým programem OSN, aby pomohla dosáhnout Globálních cílů udržitelnosti. V srpnu 2017 zahájila partnerství s nadací Clara Lionel Foundation zpěvačky Rihanny, aby zlepšila život dívek v Malawi, financovala stipendia a darovala kola, která jim umožnila bezpečné dojíždění do školy.

O společnosti ofo

Společnost ofo byla založena v roce 2014. Od té doby spojila přes 10 milionů kol s 200 miliony uživatelů po celém světě. Působí ve 180 městech v 17 zemích. Vytváří 32 milionů transakcí denně a celkově poskytla více než 4 miliardy jízd.

Uživatelé jen od dubna do června 2017 celkově najezdili přes 1,2 miliardy kilometrů, ušetřili 84 milionů litrů paliva a 265 tisíc tun oxidu uhličitého.

Společnost ofo v červenci tohoto roku získalo 700 milionů dolarů v investici, na níž se podílely společnosti Alibaba, Hony Capital a CITIC Private Equity.

Více informací naleznete na webových stránkách www.ofo.com.

O skupině C40

C40 je síť velkých světových měst, které jsou odhodlány řešit změnu klimatu. C40 podporuje města v efektivní spolupráci, sdílení znalostí a řízení smysluplných, měřitelných a udržitelných akcí pro změnu klimatu.

Skupina měst vedoucích boj proti změnám klimatu C40 spojuje více než 90 největších světových měst, které představují více než 650 milionů obyvatel a čtvrtinu světové ekonomiky.

Skupina C40, která je tvořena a vedena městy, se zaměřuje na řešení změn klimatu a řízení urbanistických činností, která snižují emise skleníkových plynů a klimatická rizika a zároveň zvyšují zdraví, blahobyt a ekonomické příležitosti občanů měst.

Více informací naleznete na webových stránkách www.c40.org.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/588097/Ofo_and_C40_Partnership.jpg

KONTAKT: Hilary, +86 13693367685, globalpr@ofo.com

Klíčová slova Francie-ekologie-cyklistika-trendy-ofo

Evropa, EU, NATO (es)