Společnost Servier CDMO rozšiřuje platformu preparativní chromatografie v závodě v Normandii, aby podpořila potřeby trhu

Paříž 19. října (PROTEXT/PRNewswire)

(PRNewsfoto/Servier CDMO)

Výhodou je urychlení klinického zásobování a následná výroba komplexních molekul pro léky v komerčním měřítku

Společnost Servier CDMO, divize společnosti Servier pro vývoj a výrobu na zakázku (CDMO), dnes oznámila, že investovala 7,5 milionu dolarů do zintenzivněných technologií, včetně kontinuální chromatografie se simulovanými pohyblivými lůžky (SMB) a superkritickou kapalinovou chromatografií (SFC) s recyklací rozpouštědel až do 90 % z důvodu snížení dopadu na životní prostředí.

Společnost Servier CDMO předpokládá kromě stávající konfigurace dávkových sloupců s vysokým objemem využívaných k výrobě lékových látek alespoň 50% zvýšení produktivity. Tato investice umožní chemické čištění 50 kg (kilogramů) za den a chirální oddělování 10 kg denně za účelem podpory klinických testů a dodávek na trh po schválení léčiv.

Vysoce kvalifikovaný tým závodu v Bolbec v Normandii se skládá z odborníků na chemické procesy a je certifikován pro zpracovávání vysoce účinných sloučenin do pracovního expozičního pásma 5 (OEB 5). Bolbec je závodem s dobrou výrobní praxí (cGMP), který je americkým Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) plně schválen pro výrobu lidských farmaceutických přípravků.

Společnost Servier CDMO se domnívá, že tato výjimečná odbornost a technologie dávají farmaceutickým společnostem přístup k prostředkům pro urychlení vývoje a komercializace nových terapií, které splní značnou část nesplněných potřeb pacientů souvisejících s vysoce účinnými sloučeninami.

O společnosti Servier

Servier je mezinárodní farmaceutická společnost spravovaná neziskovou nadací se sídlem ve Francii (Suresnes). Se silnou mezinárodní působností ve 148 zemích a obratem ve výši 4 miliard EUR v roce 2016 zaměstnává společnost Servier celosvětově 21 000 pracovníků. Skupina, která je zcela nezávislá, reinvestuje 25 % svého obratu (bez generických léčiv) do výzkumu a vývoje a všechny své zisky využívá k rozvoji. Růst společnosti je motivován neustálým úsilím společnosti Servier o inovace v pěti oblastech vynikajícího působení: kardiovaskulárních, imunologických zánětů a neuropsychiatrických onemocnění, rakoviny a cukrovky, a také aktivitou v oblasti vysoce kvalitních generických léků. Více informací: www.servier.com

O společnosti Servier CDMO

V roce 2015 společnost Servier zvolila iniciativu, která by nabídla vysoce rozvinuté provozní činnosti společnosti, kulturu kvality a globální dovednosti v oblasti vývoje léků a rozvoje dodavatelských řetězců, od úplných výrobních operací až po zajišťování diskrétních výzkumných a zpracovatelských úkolů (od výchozích materiálů a klinických zkušebních šarží po hotové výrobky) jako outsourcingové služby, a to prostřednictvím divize smluvních služeb Servier CDMO s výrobní a výzkumnou sítí 11 zařízení po celém světě, které obsluhují i nejnáročnější trhy a populace pacientů. Více informací: http://www.servier-cdmo.com