Klavírista MATYÁŠ NOVÁK nezahálí

Praha 19. října (PROTEXT)

Klavírista Matyáš Novák

Devatenáctiletý český klavírista Matyáš Novák má za sebou ostrý start do podzimní části koncertní sezóny.

14. září vystoupil na koncertě k zahájení 40. sezóny Filharmonie Hradec Králové, kde vystoupil jako sólista ve Fantazii pro klavír, sbor a orchestr Ludwiga van Beethovena. Matyášův mimořádný výkon v této náročné skladbě byl posluchači odměněn potleskem ve stoje.

V prvním říjnovém týdnu absolvoval Matyáš 3 koncerty v rámci Českých dní na Slovensku, a to v Košicích (3.10.), Prešově (4.10.) a ve Staré Ľubovni (5.10.). V programech koncertů zazněly skladby A. Dvořáka (Humoreska), B. Smetany (výběr z Českých tanců, koncertní etuda Na břehu mořském) nebo také F. Lizsta (Léta putování). Reakce na všechny koncerty byly naprosto vynikající. Matyáš sám o tomto koncertním turné prohlásil: „Bylo to naprosto úžasné. 3x plno, 3x standing ovation. Publikum bylo neuvěřitelné, srdečné a inspirující. Po návratu jsem našel v mailu reakce na koncerty.“

Email jedné z posluchaček byl opravdu velmi výmluvný: „Srdečne zdravím mladý úžasný klavírista, pred chvíľkou som sa vrátila z Vášho recitálu a chcem Vám vyjadriť môj veľký obdiv. Z celého úprimného srdca ďakujem za celé publikum v Prešove za Váš precítený, bravúrny výkon. Nenachádzam slová, ktorými by som vedela vysvetliť moje pocity a emócie. Som tiež klavíristka a dávno som takéto prevedenie nepočula. Mladý úžasný človiečik, plný pokory, emócií, talentu, úžasnej koncentrácie zo slova na hru naozaj vážnych klavírnych kusov. Milý Matyáš, hlboko sa skláňam a BRAVÓÓÓ. ĎAKUJEM.“

V nejbližší době Matyáše čeká:

31.10. - 8.11. - USA - New York & New Jersey

9.11. - Liberec / Lidové sady - recitál

16.11. - Hradec Králové / Petrof - křest CD

20.11. - Český Brod / KD Svět - Křeslo pro hosta

25.-16.11. - Slovinsko / Velenje - recitál v rámci konference EPTA

28.11. - Nové Strašecí - recitál

7.12. - Praha 9 Vysočany / Vysočanská radnice - recitál (Vánoční koncert)

8.12. - Přelouč - recitál

Kontakt:

Roman Janků Management s.r.o.

V Polích 147, 281 71 Rostoklaty, CZECH REPUBLIC

GSM: +420 734 319 699