Světovým dnem menopauzy byl vyhlášen 18. říjen

Praha 12. října (PROTEXT)

Prezident Evropské gynekologické společnosti profesor Andrea Riccardo Genazzani Prezident Evropské gynekologické společnosti profesor Andrea Riccardo Genazzani

Nebojme se mluvit o přechodu, je součástí života každé ženy!

Mezinárodní společnost pro menopauzu (IMS) vyhlásila 18. říjen Světovým dnem menopauzy. Cílem je zvýšit informovanost o všech aspektech klimakterické medicíny jak v laické, tak i v odborné veřejnosti.

Světová zdravotnická organizace odhaduje, že v roce 2030 bude ve světě 1,2 miliardy žen nad 50 let. Zhruba v tomto věku (49 let) začínají ženy pociťovat příznaky menopauzy. Klimakterium nebo také přechod, jak bývá menopauza označována, pro ženy často znamená dramatické zhoršení kvality jejich života.

Projevuje se zdravotními potížemi, jako jsou návaly horka, noční pocení, deprese, poruchy paměti, ale například i řídnutí kostí. Příčinou jsou hormonální změny spojené s nedostatkem ženského hormonu estrogenu.

"Estrogen zajišťuje život a vitalitu a s jeho poklesem čelí ženy nové realitě," upozorňuje prezident Evropské gynekologické společnosti profesor Andrea Riccardo Genazzani.

Nejběžnější volbou lékařů je hormonální léčba. Ženám však lze podle Genazzaniho nabídnout přírodní nehormonální terapii první volby, která je vědecky ověřená a bez rizik. "Studie potvrzují, že nehormonální přírodní terapie s Femarelle má srovnatelnou účinnost jako hormonální terapie," dodává Genazzani.

Na výzkumu účinné látky DT56a (doplněk stravy Femarelle), který potvrdil rychlý terapeutický účinek u 8 z 10 žen, se podílejí významní odborníci z celého světa.

Zdroje:

www.meno-pauza.eu