Unikátní servolis ve Valašském Meziříčí

Praha 4. října (PROTEXT)

Společnost PWO Czech Republic je součástí německého koncernu Progress-Werk Oberkirch AG, který po celém světě zaměstnává téměř 3.500 lidí, z toho v České republice, v závodě ve Valašském Meziříčí přes 600 pracovníků. Je dominantním výrobcem nástrojů a významným dodavatelem plechových výlisků a sestav pro automobilový průmysl. Svým zákazníkům nabízí komplexní služby v oblasti vývoje, konstrukce, výroby nástrojů a výroby a montáže kovových komponentů. Výše obratu celého koncernu za rok 2016 činila 409,6 mil. EUR.

V pátek 6. října 2017 proběhne v PWO Czech Republic a.s. ve Valašském Meziříčí slavnostní otevření nové haly lisovny. Nová hala lisovny o výměře bezmála 5.000 m2 je součástí již páté etapy výstavby, jedná se o investici ve výši 5 mil. EUR. Výstavba haly trvala deset měsíců a byla završena na konci srpna 2017. V průběhu září byla v hale dokončena instalace nového servolisu o lisovací síle 16.000 kN (1.600 t), který představuje jednu z nejinovativnějších lisovacích technologií za poslední roky v oblasti velkých lisů.

Tato tzv. TwinServo technologie umožní nabízet zákazníkům výrobky z ultra-vysokopevnostních plechů používaných pro výrobu automobilů s principy Lightweight Vehicle při udržení velmi příznivých nákladů na výrobu. Díky unikátnímu technickému řešení - motory a hlavní mechanické díly jsou zabudovány ve sklepní, nikoliv horní části lisu, v kombinaci s délkou pracovního stolu, se jedná zatím o jediný lis svého druhu v ČR. Mezi další jeho specifika patří nižší stavební výška, lepší pracovní energie, možnost nerovnoměrného zatížení lisu, menší hlučnost a v neposlední řadě jednodušší a intuitivní ovládání pro operátory. Lis začne v závodě ve Valašském Meziříčí vyrábět první sériové díly v průběhu října. Celkové investiční náklady dosahují výše 11,25 mil. EUR.

Slavnostního otevření nové lisovny za doprovodu slovenské kapely NO NAME a lokální kapely STRAM Vsetín se zúčastní zhruba 2000 hostů, jsou pozváni zaměstnanci firmy společně se svými rodinnými příslušníky, obchodní partneři a další významní hosté regionu. Vstupenka na akci se prodává za symbolickou cenu 50 Kč. Výtěžek ze vstupného bude věnován na dobročinné účely.

Kontakt:

PWO Czech Republic a.s.