Patrik Saudek představil své obrazy v ShowParku DaVINCI

Praha 27. září (PROTEXT)

Malíř Patrik Saudek představil tento týden své velkoformátové obrazy, které vznikaly několik měsíců. Plátna byly odhaleny na večírku v nočním podniku ShowPark DaVINCI za účasti novinářů a pozvaných hostů. Ti se tak mohli stát svědky samotné instalace, která probíhala přímo na místě. Obrazy zůstanou na přání soukromého sběratele, který si jejich zpracování objednal, v ShowParku DaVINCI na dobu neurčitou. Zákazníci tak mají možnost v provozu vídat jedno z nejnovějších děl tohoto populárního malíře.

Soukromý sběratel, který nechce být jmenován, se již na počátku před zpracováním zakázky domluvil s vedením, že plátna budou v ShowParku DaVINCI vystaveny. Návrhy se tak mohly prostředí přizpůsobit, aby se snoubily s atmosférou podniku. "Zahrnují jinotaj, například rajské jablka mají symbolizovat to, co je nám lidem zakázáno. Nechybí ani erotická atmosféra," vysvětlil Patrik Saudek, co jednotlivé obrazy spojuje.

Celá akce byla zakončena rozhovory s Patrikem Saudkem, který zatím neuvedl, jak dlouho plátna v ShowParku DaVINCI zůstanou a jaký osud je čeká. "Nechte se překvapit," vyjádřil se malíř tajemně.

Kontakt:

Lucie Fojtová

e-mail: lucie.fojtova@eroc.cz

Klíčová slova ČR-výtvarné-Saudek

Média, společnost a životní styl