Dobrovolná nabídka převzetí akcií PEGAS NONWOVENS SA

Praha 17. července (PROTEXT)

R2G Rohan Czech s.r.o. (“R2G Rohan“), společnost nepřímo vlastněná rodinnou nadací Oldřicha Šlemra a softwarovými průkopníky a podnikateli Eduardem Kučerou a Pavlem Baudišem, oznamuje záměr nabídnout v rámci dobrovolné nabídky převzetí všem akcionářům společnosti PEGAS NONWOVENS SA (“Pegas”) odkup jejich akcií, a to za cenu 1010 Kč za jednu akcii. Návrh nabídkového dokumentu bude předložen České národní bance ke schválení.

Nabízená cena představuje 8% prémii k ceně 935,1 Kč, za níž akcie společnosti ukončily obchodování na pražské burze cenných papírů dne 14.7.2017, tj. poslední den obchodování před oznámením záměru R2G učinit dobrovolný veřejný návrh všem akcionářům společnosti k odkupu jejich akcií a představuje historicky maximální cenu, která na kapitálových trzích od začátku obchodování akcií společnosti Pegas nebyla nikdy dosažena.

R2G Rohan má v úmyslu stát se dlouhodobým akcionářem společnosti Pegas. Jako dlouhodobý akcionář bude R2G podporovat strategický růst společnosti v Evropě i v mimoevropských zemích a bude partnerem pro management společnosti pro realizaci růstové strategie. R2G je přesvědčena, že je v dlouhodobém zájmu společnosti akumulovat hotovost tak, aby v rámci strategie růstu společnost mohla provádět akvizice v sektoru výrobců netkaných textilií.

R2G je rodinná investiční kancelář a správce rodinného majetku se sídlem v Praze, kterou v srpnu 2016 založil průmyslník Oldřich Šlemr. Cílem R2G je zachování a růst kapitálu prostřednictvím konzervativní správy a kapitálových investic orientovaných na dlouhodobý růst. Přímé investice jsou realizovány prostřednictvím investiční platformy R2G Club disponující majetkem v hodnotě více než 1 miliardy EUR podporované třemi rodinami, rodinou Oldřicha Šlemra a rodinami softwarových průkopníků a podnikatelů Eduarda Kučery a Pavla Baudiše.

Pegas je významný výrobce netkaných textilií využívaných převážně pro produkty osobní hygieny, v menší míře pak ve stavebnictví, zemědělství a medicinských aplikacích. Je aktivní především na trzích v Evropě, Středním východě a v Africe.

Kontakt:

www.R2G-Rohan.cz