Klára Spilková, vítězka LET turnaje, opět podpořila Lymfom Help

Praha 22. června (PROTEXT)

Zahájení turnaje, zleva  organizátor Martin Bešta, Klára Spilková a Lída Šimáčková za Lymfom Help

Zahájení turnaje, zleva organizátor Martin Bešta, Klára Spilková a Lída Šimáčková za Lymfom Help

Občerstvení a Lymfom Help stanoviště Golf club Sokolov Vyhlášení vítězí vždy v pozitivním duchu Vložená soutěž Nearest to the pin s Klárou

Padl Hole in One!

Na konci května odstartoval další ročník charitativního projektu Lymfom Help Golf Tour s Klárou Spilkovou pod záštitou agentury Bestalent. První ze série 3 turnajů proběhl v Sokolově 24. května, kde nechyběla ani patronka akce Klára Spilková. Ta se 16. dubna stala vítězkou Ladies European Tour, která se konala v marockém Rabatu. Celý den trávila po boku hráčů a dodávala jim sebedůvěru pro dobré odpaly. Možná i proto se jednomu z hráčů podařilo trefit Hole in One! Jaromír Hájek se trefil na páté jamce pětkou železem a stalo se tak už po druhé v jeho životě. Cenu z vložené soutěže Nearest to the pin, kterou hráči hráli na 9. jamce s Klárou, si odnesl Jakub Němček. Ten poslal míček ze 160 metrů na krásných 60 centimetrů a v turnaji ho už nikdo neatakoval. Domů si tak odvážel nový bag od společnosti Golf House.

Slibný začátek a ještě povedenější zakončení

Druhý z turnajů v řadě se uskutečnil ve středu 14. června ve spolupráci s Erpet Golf Centrem. Hráči a jejich fanoušci se tentokrát přesunuli do Golf Clubu Mstětice. Už od ranních hodin přálo počasí dobrému startu dne. Po deváté hodině se účastníci začali sjíždět k místu turnaje a postupným startem vcházeli na hřiště až do 12 hodiny. Vložená soutěž bylo tentokrát Birdie derby. Hráči si vsázeli sami na sebe, zda dají birdie. A věřili si! Padlo neuvěřitelných 14 birdie a vytěžená částka 3 600 Kč šla do kasičky Lymfom Help

Vyhlášení vítězů turnaje proběhlo v podvečer ve venkovních prostorách Golf Centra Erpet. Účastníkům poděkovala za jejich podporu Lída Šimáčková za spolek Lymfom Help a uvedla, k čemu vybranou částku letos použijí: „Letos vybranou finanční částku využijeme na podporu konkrétních pacientů v jejich dalším rozvoji a návratu do normálního života. Pacienti po ukončení léčby trpí mimo jiné problémy s pamětí. Zafinancovat bychom proto chtěli vzdělávací kurzy, například kurz fotografování, kurz práce s počítačem apod.“

Pohodová atmosféra, teplo, vůně grilovaného masa, cinkající skleničky a vysmátí hráči - tak se zakončil druhý turnaj letošního Lymfom Help Golf Tour.

Finále v Pyšelech

Třetí a poslední turnaj celé tour se odehraje v Loreta Golf Club Pyšely v polovině léta, a to 9. srpna. Vybraná částka ze všech tří turnajů bude poté předána spolku Lymfom Help.

Výhry pro vítěze zajišťovali partneři Golf House, Brandeis Clinic a Vinařství Pfeffer.

Přijďte si taky zahrát a podpořit dobrou věc!

www.lymfomhelpgolftour.cz.

Výsledky tour naleznete zde:

Více o Lymfom Help Golf Tour s Klárou Spilkovou

Lymfom Help z.s. pořádá ve spolupráci s profesionální golfistkou Klárou Spilkovou již 6. ročník nadační celorepublikové golfové tour. Účelem tour je podpořit spolek Lymfom Help a pomoci jim s finančními prostředky. Turnaje jsou otevřené a možnost přijít si zahrát pohodový turnaj a podpořit dobrou věc má tak každý nadšený golfista.

Kontakt pro novináře:

Lucie Loudová

Lloudova1@gmail.com

Mob.: 734 305 183

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-zdraví-golf-Spilková-Lymfom Help