TRADE NEWS přináší severský vítr

Praha 16. června (PROTEXT)

Víte, jaká země je prý v tomto roce nejlepší pro byznys? Podle časopisu Forbes to je Švédsko. A jedním z argumentů jsou tamní inovace a start-upy. Na základě studie Evropské komise, která srovnávala inovační výkonnost zemí v roce 2016, patří do první pětky hned tři severské země - Finsko, Dánsko a Švédsko. Spolu s prvním Nizozemskem a druhým Německem vedou bezkonkurenčně peloton. Naše země bohužel ve stejném srovnání spadla až pod evropský průměr.

S letním TRADE NEWS se tedy trochu ochladíte, protože vás bude provázet severským královstvím inovací. Sever Evropy zůstává stále synonymem pro úspěšné a stabilní ekonomiky a tamní země patří k těm nejvíce konkurenceschopným na světě. TRADE NEWS vás postupně seznámí s aktuální situací ve Švédsku, Finsku, Dánsku a Norsku. A na okraj nevynechá ani zmínku o Islandu nebo Grónsku. Není sporu o tom, že i na tak náročném trhu mají naše firmy co nabídnout, jen nesmí přijít s rutinou. Pokud se uvedou kvalitním produktem, který v sobě mimo jiné nese i neotřelý nápad, mají dveře otevřeny. Ať už se jedná o zkušené exportéry v oblasti energetiky nebo začínající start-upy třeba v oboru IT nebo služeb.

TRADE NEWS 3/2017 vyšlo tištěným nákladem 8200 kusů na 84 stranách. Jako vždy v něm najdete exkluzivní rozhovory, články, analýzy, inspirativní příběhy úspěšných českých firem, původní infografiky a další zajímavé novinky ze světového i domácího byznysu. Dvouměsíčník TRADE NEWS vydává již šestým rokem agentura ANTECOM jako magazín Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.

TRADE NEWS je distribuován bezúplatně přímo k manažerům firem s rozhodující pravomocí. Zdaleka se nejedná pouze o členy AMSP ČR, ale také další společnosti i instituce. Je připravován ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí ČR, Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR, proexportní agenturou CzechTrade a ostatními institucemi podporujícími český vývoz, jako jsou například EGAP, ČEB, CzechInvest, ICC ČR aj.

Více informací také na: www.itradenews.cz, www.tradenews.cz.

Kontakt:

ANTECOM s.r.o.

TRADE NEWS

Redakční servis: +420 602 313 176

produkce@antecom.cz

www.itradenews.cz

www.tradenews.cz

www.techedu.cz

www.age-management.cz

www.srdceslaskou.cz

priloha

Klíčová slova ČR-hospodářství-trh-média-firmy-Trade News-Antecom