Halliburton slučuje své organizační jednotky

DALLAS 5.března(PROTEXT/ots)

Společnost Halliburton (označení na burze NYSE: HAL) ve čtvrtek oznámila, že dochází ke sloučení operací úseku Integrated Solutions v rámci Halliburton Energy Services s divizí Halliburton Energy Development (HED). Budou nyní pracovat jako součást Halliburton Energy Services (HES). Tento krok je součást tříleté snahy integrovat diverzifikované podnikatelské činnosti společnosti.

V roce 1996 společnost Halliburton začala vyvíjet integrační proces, který využívá jejích jedinečných schopností integrovat služby v záběru od ložisek (HES a Landmark Graphics) k příbřežním těžebním zařízením (Brown & Root Energy Services) až po závody na zpracování ropy (Kellog Brown & Root). HED byla založena za účelem usnadnit procesy komerčního rozvoje a řízení projektů a zvýšit úspěšnost těchto projektů u zákazníků.

"Ve společnosti Halliburton jsme si uvědomili, že žádný v našem odvětví není schopen našim zákazníkům nabídnout takovou šíři integrovaných služeb," uvedl Dick Cheney, výkonný ředitel společnosti Halliburton. "Fúzí Halliburton Company a Dresser Industries proces integračního vývoje dozrál do bodu, kdy se domnívám, že v rámci podniků existuje schopnost integrovat všechny naše dovednosti napříč celou společností."

HES bude využívat společné zdroje a zkušenosti, které získala jako tržní jednička v této oblasti k dalšímu používání agresivní strategie poskytování integrovaných řešení svým zákazníkům prostřednictvím kreativních komerčních ujednání a unikátních smluv o sdílení rizik a výnosů.

"Za skutečnost, že jsme dosáhli tohoto bodu našich organizačních schopností, vděčíme všem zaměstnancům HES, Landmark Graphics, BRES a HED," uvedl prezident a technický ředitel společnosti Halliburton Dave Lesar. "Odvětví nyní prožívá těžké časy, ale my máme ten pravý tým, kterému se podaří uspět na tomto trhu a bude nadále přidávat výjimečnou hodnotu pro naše zákazníky."

Společnost Halliburton Company byla založena v roce 1919 a je světovou jedničkou v poskytování různých služeb na poli energetiky, energetických strojů, konstrukce, údržby a vybavení pro energetiku. Více informací najdete na webové stránce: http://www.halliburton.com.

ots Original Text Service: Halliburton Company

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontact: Dirk Vande Beek, Public Relations of Halliburton Company, 713-676-8097

Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/19981005/DAM039 nebo NewsCom, 213-237-5431