Whisky Kavalan získala na soutěži World Spirits Competition v San Franciscu své 220. zlato

TCHAJ-PEJ (Tchaj-wan) 15. května (PROTEXT/PRNewswire)

Tchajwanské výběrové whisky Kavalan na letošní 17. mezinárodní soutěži lihovin San Francisco World Spirits Competition (SFWSC) dvakrát zacinkalo „Dvojité zlato" za její whisky Solist Sherry Cask a Solist Vinho Barrique, čímž dosáhla celkového počtu 220 zlatých medailí.

Foto - http://mma.prnewswire.com/media/511184/Kavalan_SFWSC.jpg

Obě oceněné whisky jsou v sudové síle a všechny whisky Kavalan jsou nefiltrované.

Soutěž SFWSC uvádí, že ocenění dvojité zlaté medaile (Double Gold) je přiznáváno „nepatrnému počtu lihovin, které získalo zlaté hodnocení od všech členů poroty".

„Jedná se o nejvýběrovější produkty na světě", uvádí soutěž SFWSC.

Pro whisky Solist Vinho Barrique nejsou ocenění cizí. Získala nejvyšší možné ocenění ve svém oboru, a to „Nejlepší Single Malt Whisky" na prestižní celosvětové soutěži World Whiskies Awards (WWA).

V loňské roce soutěž WWA přiznala whisky Kavalan ocenění „Nejlepší Single Cask Single Malt Whisky světa" za její whisky Solist Amontillado Sherry Single Cask Strength.

Generální ředitel společnosti Kavalan pan YT Lee uvedl, že Kavalan bude dále dokazovat, že whisky vyrobená na subtropickém Tchaj-wanu je na světové úrovni.

Dodal, že whisky Kavalan by postupně měla být lépe dostupná v USA, kde její distributor v současnosti pracuje na rozsáhlém programu prodeje.

Dvojité zlaté a zlaté medaile, které whisky Kavalan získala v San Franciscu, jsou následující:

Dvojitá zlatá:

Whisky Solist Sherry Cask Single Malt, Single Cask Strength

Whisky Solist Vinho Barrique Single Malt, Single Cask Strength

Zlatá:

Whisky Kavalan Concertmaster Single Malt, Port Finish

Whisky King Car Conductor Single Malt

Whisky Kavalan Distillery Reserve Single Malt, Peaty Cask

Whisky Solist Brandy Cask Single Malt , Single Cask Strength

Whisky Solist Manzanilla Sherry Single Malt, Single Cask Strength

Whisky Solist PX Sherry Cask Single Malt, Single Cask Strength

Whisky Solist Port Cask Single Malt, Single Cask Strength