Whisky Kavalan skončila na 22. soutěži International Spirits Challenge opět zlatá

TCHAJ-PEJ (Tchaj-wan) 9. května (PROTEXT/PRNewswire)

Kavalan, tchajwanský výrobce výběrové whisky, pokračuje ve své vítězné šňůře také na mezinárodní soutěži International Spirits Challenge 2017 (ISC), kde získal čtyři zlaté medaile včetně medaile za svou novou jubilejní whisky k desátému výročí s názvem „Kavalan Distillery Reserve Single Malt Whisky Rum Cask".

Foto - http://mma.prnewswire.com/media/508911/Kavalan_Release___2017_ISC_Golds.jpg

Generální ředitel palírny Kavalan pan YT Lee uvedl, že limitovaná edice whisky Rum Cask byla inspirována „karibskou duší a tchajwanským duchem".

„Tuto inaugurační zrající rumovou whisky jsme představili na oslavu prvního desetiletí naší existence a jako přivítání dalšího desetiletí. Je velmi potěšující, že whisky Rum Reserve nyní získala svou první cenu na jedné z nejvýznamnějších a nejvlivnějších soutěží lihovin na světě," dodal pan Lee.

Dalšími třemi zlatými medailemi byly oceněny whisky Kavalan Solist ex-Bourbon Single Cask Strength, Podium a ex-Bourbon Oak.

Barva rumově zrající whisky je popisována jako „hluboce leskle zlatá jako karibský západ slunce".

Její vůně: „Díky rumovému zrání se medová sladkost prolíná ovocným nádechem whisky Kavalan. Ze sklenice se linou svůdná aromata medového koláče, voskovaného citronu, pistáciového nugátu, krémové vanilky, jablečného kompotu, papáje a jemného bílého pepře."

A její chuť: „Skvostně hustá konzistence nasycená sladkostí melounu a papáje, podpořena řadou koření, hřebíčkem a zázvorem zrající síly, než přejde do stálé konečné fáze příchutě lehkého karamelu, zlaté rozinky a kořeněné mátové pochoutky Kendal."

Prvotřídní světová whisky Kavalan, vyráběná na subtropickém Tchaj-wanu, postupně získala nejvyšší ocenění na nejprestižnějších soutěžích v oboru. Její whisky Solist Amontillado Sherry Single Cask Strength byla jmenována v roce 2016 „Nejlepší Single Cask Single Malt Whisky světa" na prestižní celosvětové soutěži World Whiskies Awards (WWA) a její Solist Vinho Barrique získala v roce 2015 titul „Nejlepší Single Malt Whisky světa".

O palírně Kavalan Whisky

Tchajwanská palírna Kavalan se věnuje umění single malt whisky od roku 2006. Whisky Kavalan zraje v amerických dubových sudech v intenzivní vlhkosti a horku a k její kvalitě přispívají také mořské a horské vánky a pramenitá voda ze Sněžné hory, které společně přispívají k charakteristické krémovitosti whisky Kavalan. Kavalan se jmenuje po starém označení pro okres I-lan a může využívat třicetileté zkušenosti své mateřské společnosti King Car Group v oblasti výroby nápojů. Získala již více než 220 zlatých ocenění a dostupná je ve více než 60 zemích. Více informací na www.kavalanwhisky.com/en/

Kontakt pro média:

Yvonne Chou