Organizace Taiwan Civil Government zdůraznila na večírku spolupořádaném s Politico News potřebu sebeurčení Tchaj-wanu

Washington 4. května (PROTEXT/PRNewswire)

Taiwan Civil Government (TCG), vzdělávací organizace prosazující zájmy, spolupořádala 3. května recepci Playbook Powerlist zpravodajského serveru Politico - přehledu nejmocnějších a nejvlivnějších osob a uskupení v Trumpově Washingtonu, která se konala v muzeu Newseum ve Washingtonu DC.

Tato akce byla součástí týdenní kampaně, která má informovat zástupce Kongresu a vlády USA a myšlenkové autority o historii a nesnázích tchajwanského lidu - a potřebě změny. Delegace více než 100 Tchajwanců je ve Washingtonu, kde se účastní setkání na vysoké úrovni, které se týkají sebeurčení Tchaj-wanu.

Tato delegace je vedena paní Julian Lin, manželkou Dr. Rogera Lina, zakladatele a lídra organizace TCG. Při příležitosti večera Powerlist oslovila paní Lin obecenstvo sestávající z několika set nejvlivnějších osob ve Washingtonu. Paní Lin dojímavě popsala současnou situaci tchajwanského lidu a zdůraznila potřebu, aby USA a svět konali právě teď.

„Tchaj-wan je jednou z nejsilnějších světových ekonomik a také mocným spojencem Spojených států. Jsme 11. největším světovým hospodářstvím na světě, pátou největší ekonomikou v Asii a náš roční vývoz dosahuje 285 miliard USD. Jsme lídry v oblasti technologií, obrany a telekomunikací s HDP 1,1 bilionu USD. A navzdory tomu není Tchaj-wan ve světové komunitě uznávanou zemí a neuznává jej ani Organizace spojených národů. Dokonce i na Olympijských hrách vystupujeme pod vlajkou Čínský Tchaj-pej, nikoli pod tchajwanskou!"

Jménem svého manžela paní Lin uvedla: „Bez těchto svobod a ochrany budou lidé na Tchaj-wanu bez vlastního státu a bez mezinárodně uznávané vlády. V politickém očistci již žijeme více než 70 let, proto si dnes zasloužíme mít národnost podle svého výběru."

Paní Lin zdůraznila potřebu změny: „Jsme připraveni konstruktivně spolupracovat s vládou Donalda Trumpa, Kongresem Spojených států a s New Guard ve Washingtonu v zájmu normalizace tchajwanského postavení ve světě. Jak vidíme zde ve Spojených státech a jinde ve světě, čas pro změnu právě nadešel!"

Organizace TCG vznikla v roce 2008 a dnes už má více než 60 000 členů a více než 60 poboček na celém Tchaj-wanu. Více informací o TCG najdete na webových stránkách www.taiwancivilgovernment.com

Kontakt:

Shelley Hymes

202-364-3438

shelley@angelenterprisesdc.com

Klíčová slova USA-společnost-diplomacie-Taiwan Civil Government

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Politika, veřejná správa a soudy
Média, společnost a životní styl