České taekwon-do ITF letos druhé v Evropě!

Praha 3. května (PROTEXT)

Reprezentace České republiky ve sportovním taekwondu ITF dokázala na letošním mistrovství Evropy, které se uskutečnilo 26. - 30. dubna 2017 ve známé ECHO Aréně v anglickém Liverpoolu, vybojovat v konkurenci více jak 790 závodníků z 32 zemí vynikající celkové druhé místo v Evropě, když nad její síly byla jen reprezentace Ruska.

Celkem vybojovali čeští juniorští, seniorští i veteránští reprezentanti 16 zlatých medailí, navíc Češka Linda Novohradská Deutschová se stala ziskem 2 zlatých a 1 stříbrné medaile neúspěšnější seniorskou závodnicí letošního ME, podobně jako český veterán Libor Macháň za 2 zlaté medaile.

Celá výprava, ve které bylo 35 českých reprezentantů, již v pořádku dorazila zpět do České republiky a po menší pauze čeká na české seniorské reprezentanty opět náročná příprava před zářijovým mistrovstvím světa v Koreji.

Všichni věříme, že se do té doby podaří vyřešit mezinárodní složitou situaci v Koreji i letošní problémy s dotacemi na MŠMT ČR.

Kontakt:

Ing. Marek Lazor

prezident Českého svazu Taekwon-Do ITF

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-sport-taekwondo-Evropa-Český svaz Taekwon-Do ITF