BC Vítkov získal evropský kulečníkový bronz

Praha 19. dubna (PROTEXT)

BC Vítkov získal evropský kulečníkový bronz

Německý tým DBC Bochum

Až německý tým DBC Bochum dokázal zastavit snové tažení českého dvojnásobného obhájce titulu BC Vítkov. V Divadelním sále TJ Sokol Žižkov I. se za přítomnosti místostarosty MČ Praha 3 pana Jana Materny domácí tým pokoušel vyhrát i do třetice Mistrovství Evropy klubových týmů v karambolovém kulečníku. Bohužel pozdější vítěz z Bochumi náš tým v semifinálovém klání porazil v poměru 4:2.

Neuvěřitelnou podívanou si připravili hráči turnaje pro české diváky. Tento kulečníkový svátek byl totiž ozdoben fantastickými výkony hráčů u kulečníkového stolu a jednoznačně se tento turnaj dá nazvat nejlepším, který kdy byl na českém území odehrán.

BC Vítkov byl znovu velkým favoritem na celkové vítězství. Sestava týmu navíc byla oproti dvěma minulým ročníkům posílena o aktuální světovou jedničku Holanďana Dicka Jasperse. Postup do vyřazovací části byl po výhrách 4:2 a 6:0 nad francouzskými týmy Soisssons a Ecully pro domácí snadný. Do semifinále Vítkov doplnil ze skupiny A tým Soissons. Skupinu B vyhrál další francouzský tým Ronchin, ze druhého místa postoupila Bochum.

A ta právě narazila na náš tým. Byla to repríza finálového klání z roku 2015 z holandského Rosmalenu, kde se po výhře 4:2 radoval náš tým.

Německý tým se po celý turnaj opíral o skvělé výkony hráčů Sama van Ettena a Thomase Nockemanna. A ti byli i v semifinálovém utkání klíčem úspěchu Bochumi. 20-ti letý van Etten porazil v kádru 47/2 hráče našeho týmu Eddy Leppense po skvostném výkonu, kdy za 250 bodů neudělal ani jednu chybu. Skóre srovnal Dick Jaspes, který na turnaji v jednobandové disciplíně exceloval. Na turnaji neprohrál a dosáhl generálního průměru 20. O osudu celého utkání tak rozhodl zápas mezi Nockemannem a Markem Fausem. Německý hráč vývoj partie otočil za nepříznivého stavu sérií 156, na kterou již Faus nedokázal zareagovat.

Bochum si pak ve finálovém zápase premiérový evropský titul nenechala ujít. Francouzský tým Ronchin porazila v poměru 4:2. Nutno dodat, že znovu zápas rozhodli výkony hráčů van Ettena a Nockemanna. Ti byli na turnaji opravdu ve skvostné formě. Největší evropský talent Holanďan Sam van Etten udělal na turnaji celkově pouze tři chyby, což jeho výkon řadí vůbec k nejlepším v historii kulečníkového sportu. Zaplněné tribuny Divadelního sálu, tak sledovali za přítomnosti kamer sportovního kanálu České televize karambolový kulečník světové úrovně, který si ku příkladu nenechal ujít známý kulečníkový fanda fotbalový internacionál pan Ladislav Vízek.

Více na bcvitkov.cz

Reportáž ČT http://www.ceskatelevize.cz/porady/10291890200-kulecnik/21747129405-me-druzstev-2017-praha/

Kontakt:

Libor Bača

liborbaca@seznam.cz

Klíčová slova ČR-sport-zábava

Média, společnost a životní styl