Budou mít vodní skútry na Vltavě i letos zelenou?

Praha 31. března (PROTEXT)

Široká Iniciativa "Vraťte nám bezpečí na Vltavu!" vznikla spontánně po tragedii na Orlíku, při níž byla v loňské rekreační sezoně usmrcena osmnáctiletá dívka na pramici, do níž vysokou rychlostí najel vodní skútr.

Jejími signatáři jsou desítky starostů přilehlých obcí, sportovní kluby (veslování, kanoistika), rybářské svazy, rekreační zařízení, ochránci přírody, podporu vyjádřilo i sedm senátorů Senátu PČR.

Představitele Iniciativy přijal premiér B. Sobotka za přítomnosti ministra dopravy D. Ťoka v září minulého roku. Tento ministr je podepsán pod vyhláškou, která mezi nechráněnými plavidly a plavci uprostřed rekreační oblasti povolila provoz rychlých motorových člunů a zejména vodních skútrů dosahujících rychlostí více než 100 km/hod. Na schůzce u premiéra pan ministr Ťok vyhlášku obhajoval údajnými požadavky Evropské komise, ve shodě s dřívějšími vyjádřeními v mediích. Přislíbil však, že nebude bránit rozumným změnám a že nám bude poskytnuta korespondence mezi EK a MD, která tyto požadavky dokládá... (Celý text na www.slapskejezero.cz).

Kontakt:

Dr. Petr Závada

e-mail: pet.zavada@gmail.com

Spolek pro ochranu přírody a krajiny v oblasti Slapského jezera

Klíčová slova ČR-správa-rekreace-vláda-doprava-lodní-SOPK

Auto-moto, doprava a stroje
Politika, veřejná správa a soudy
Média, společnost a životní styl