Skiareál Harrachov spolupracuje s Bobovou dráhou

Harrachov (Semilsko) 20. března (PROTEXT)

I na jaře pokračuje spolupráce Sportovního areálu s Bobovou dráhou

Sněhové podmínky v harrachovském skiareálu jsou ideální pro luxusní jarní lyžování. Díky příznivým klimatickým podmínkám a vydatnému lednovému sněžení se daří stále udržovat komfortní vrstvu sněhové pokrývky. V současné době leží aktuálně na sjezdovkách okolo 70 cm sněhu. Jeho kvalita je pak hodně závislá na aktuální teplotě a klimatických podmínkách.

Od pondělka 20. března se mění ceny skipasů a v platnost vstupuje ceník pro vedlejší sezonu. Doslova cenovou nirvánu ocení lyžaři od 3. dubna, kdy začíná jarní pád cen, kdy klesají každý týden ceny o dalších sedm procent.

„Měli jsme už od podzimu kvalitní základ a pak intenzivně sněžilo, díky tomu budeme určitě lyžovat minimálně do velikonočních svátků. Naše hlavní červená sjezdovka z Čertovy hory do města je na severním svahu, kde sníh měkne a odtává pomaleji. Letos budeme mít mimořádně dlouho v provozu ještě i sjezdovky na východních svazích, plánujeme, že by se na modré a červené do Rýžoviště mohlo lyžovat až do 9. dubna v případě, že to klimatické podmínky dovolí,“ říká ředitel Sportovního areálu Harrachov Jiří Krejčí.

V provozu jsou tak stále obě lanové dráhy a lanový vlek DOPLÍK, který obsluhuje večerní lyžování. To v Harrachově navazuje přímo na celodenní provoz. Od neděle do čtvrtka se večer lyžuje do 18 hodin, v pátek a v sobotu je vlek v provozu až do 20:00.

„Patříme už roky k resortům, které uzavírají v Krkonoších zimní sezonu, společně s Pradědem a Mísečkami. Přestože obě střediska leží ve výšce 1300 m.n.m. a v Harrachově horní stanice lanovky jen v 1000 m.n.m., jejich 500 metrů dlouhým svahům naše téměř dvoukilometrová sjezdovka úspěšně konkuruje. Startujeme už v osm hodin ráno a dopoledne je to opravdu hezké lyžování, odpoledne je pak vhodnější spíš na snowboard, padá se do měkkého, akorát to chce kvalitní nepromokavé kalhoty,“ dodává s úsměvem Jiří Krejčí.

I na jaře pokračuje spolupráce Sportovního areálu s Bobovou dráhou.

„Po celou zimní sezonu měli lyžaři k dispozici výhodný balíček, kde si za zvýhodněnou cenu mohli koupit skipasy na lanovou dráhu s jednou jízdou na bobové dráze. Kromě lyžování a snowboardingu si tak mohli užít v Harrachově i další zábavu. Spolupráce se osvědčila, lidé byli spokojeni a tak i na jaře je možné si k některým jízdenkám na lanovku pořídit v rámci jarního balíčku také lístek na Bobovku,“ pochvaluje si spolupráci předseda představenstva společnosti První bobová a.s. Vít Moudrý.

V Harrachově, tradičním horském resortu a hlavním městě západních Krkonoš tak sezona rozhodně nekončí. Na své si mohou přijít i příznivci klasického lyžování, na víkend se ještě do konce března upravuje i základní okruh běžecké magistrály.

Lenka Angelika Tichá

tel.: 604236757, e-mail: ticha@cuscz.cz

Vít Moudrý

předseda představenstva První bobová a.s.

tel.: 602 341 227, e-mail: santori@volny.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-počasí-rekreace-hory-firmy-První bobová-Sportovní areál Harrachov

Liberecký (li)

Služby, cestovní ruch
Média, společnost a životní styl