Jarní Srdíčkové dny

Praha 14. března (PROTEXT)

V týdnu od 20 do 24. března proběhne v celé České republice tradiční veřejná sbírka, známá pod názvem Srdíčkové dny.

Studenti středních škol a učilišť budou na ulicích nabízet různobarevná plastová srdíčka za 20 Kč a propisovací tužky v šesti barvách za 30 Kč. Všichni studenti budou mít u sebe zapečetěnou kasičku a igelitovou tašku s logem o.p.s. Život dětem, visačku se jménem prodávajících i názvem školy a také povolení sbírky.

Tváří letošních jarních Srdíčkových dnů je malý Ondrášek, usměvavý tříletý chlapeček, u kterého se brzy po narození objevila v krvi velmi nebezpečná infekce - CMV virus. Ten způsobil opožděný psychomotorický vývoj. Chlapeček ve dvou letech neudržel hlavičku, jenom ležel a vůbec netušil, na co má nožičky. Rodina s ním začala intenzivně rehabilitovat, a tak dnes se už s oporou postaví a udělá i pár krůčků. Tyto rehabilitace jsou však pro rodinu finančně nákladné, a proto Ondrášek potřebuje pomoc od nás ostatních.

Život dětem o.p.s. pořádá Srdíčkové dny již 17 let. Výtěžek veřejné sbírky pomůže vážně nemocným dětem, které jsou vzhledem ke svému zdravotnímu stavu odkázány na celodenní péči jednoho z rodičů. Zakoupením srdíčka nebo propisovací tužky přispějete na pořízení různých rehabilitačních a zdravotních pomůcek, invalidních vozíčků, zdravotních kočárků, na úhradu zdravotnického materiálu, speciální výživy, rehabilitačních pobytů a podobně.

Život dětem o.p.s. děkuje za pomoc a podporu všem laskavým lidem, kteří se do sbírky zapojí.

Kontakt:

MgA. Maria Křepelková - ředitelka Život dětem o.p.s., e-mail: maria.krepelkova@zivotdetem.cz, mobil: 603 216 461

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-sociální-děti-charita-Život dětem

Média, společnost a životní styl