Kühne+Nagel zavádí železniční linku KN Eurasia Express

Praha 23. února (PROTEXT)

Kühne + Nagel uvádí na trh nový produkt KN Eurasia Express pro železniční přepravu mezi Čínou a Evropou.

Zahájením ostrého provozu linky KN Eurasia Express kopíruje Kühne + Nagel trvale se zvyšující logistické poptávky evropského i čínského trhu po této trase. Kühne + Nagel začal proto provozovat vlastní železniční linku pro přepravy kusových zásilek (LCL) z/ do Číny. Služba je dokonalým doplňkem ke stávajícím námořním, leteckým a silničním přepravám pro import a export zásilek.

Kühne + Nagel díky KN Eurasia Express spojuje trhy Číny, Ruska a Evropy. Vedle své zavedené námořní FCL přepravy kontejnerů do Duisburgu, hlavního evropského hubu, nově Kühne + Nagel nabízí také vlastní LCL služby z terminálu Wuhan v Číně do Hamburku a do polského Malaszewicze/Poznaně. Celkově Kühne + Nagel využívá více než 50 sběrných míst z Čínské lidové republiky včetně klíčových míst jako Shenyang, Chongqiang, Chengdu a Zhengzhou. Kromě importu Kühne + Nagel nabízí také export FCL a LCL zásilek z Evropy do Asie. KN Eurasia Express je nejvíce využíván zákazníky především z automobilového průmyslu, ale hojně i segmentem high-tech a módního průmyslu.

Otto Schacht, člen správní rady společnosti Kuehne + Nagel International AG odpovědný za námořní přepravy říká: "KN Eurasia Express představuje dokonalé napojení všech typů spedičních služeb nabízených společností Kühne + Nagel pro door-to-door přepravy. S tranzitním časem 14 až 18 dní od terminálu do cílového terminálu nabízíme zákazníkům mnohem rychlejší dodací lhůty v porovnání s námořní přepravou v tandemu s mnohem nižšími náklady ve srovnání s leteckou spedicí. Spolehlivé odjezdy a tranzitní časy dávají možnost přesného plánování termínů a pomocí online aplikace i stálou viditelnost stavu zásilek."

Největším tématem tak zůstává bezpečnost nákladu. To je i důvod, proč Kühne + Nagel na lince KN Eurasia Express zajišťuje nejvyšší bezpečnostní standardy jak na terminálech, tak zejména v rámci vylepšených kontejnerových jištění a zabezpečení nákladu na vysoké úrovni. Samozřejmostí je 24/7 monitorování dat na bázi GPS, což poskytuje reálná data o teplotě, vlhkosti, tlaku, svitu a rozmístění kontejnerů. Teplotně citlivé zboží je přepravováno v kontejnerech typu 45´ High Cube Reefer.

Produkt KN Eurasia Express je dostupný rovněž v zemích mimo Evropu. První vlaky byly úspěšně odeslány do Íránu či Turecka. V plánu jsou také vlastní LCL linky mezi Čínou a Ruskem.

Kontakt:

Klikněte pro více informací: www.kuehne-nagel.cz.

Lenka Křivancová

Marketing Manager Kühne + Nagel ČR