IKEA stahuje z prodeje plážové lehátko MYSINGSÖ

Praha 24. ledna (PROTEXT)

IKEA stahuje z prodeje plážové lehátko MYSINGSÖ, u něhož hrozí nebezpečí přiskřípnutí prstů nebo pádu z lehátka. IKEA proto žádá zákazníky, kteří si zakoupili plážové lehátko MYSINGSÖ v období před začátkem února 2017, aby ho přinesli zpět do kteréhokoliv obchodního domu IKEA, kde jim bude vrácena plná kupní cena.

Po vyprání látkového sedáku může dojít k nesprávné montáži lehátka, u něhož pak hrozí nebezpečí poranění prstů nebo pádu. IKEA obdržela pět hlášení, podle nichž došlo následkem nesprávně provedené montáže k rozložení lehátka. Ve všech pěti hlášeních byla zaznamenána poranění prstů. Ke zraněním došlo ve Finsku, Německu, USA, Dánsku a Austrálii.

Bezpečnost výrobků je pro IKEA nejvyšší prioritou, všechny naše výrobky musí splňovat mezinárodní i národní zákony a nařízení i příslušné normy. Lehátko MYSINGSÖ prošlo všemi potřebnými testy se schválenými výsledky (mechanické a chemické testy, testy pro textilie).

Po obdržení výše uvedených hlášení jsme zahájili vyšetřování, které vedlo ke zlepšení designu, jenž snižuje riziko úrazu a nesprávného sestavení lehátka. Lehátka s upraveným designem budou dle plánu v prodeji od února 2017.

Při vracení lehátka není nutné předkládat doklad o zakoupení (účtenku), stačí ho přinést zpět do kteréhokoli obchodního domu na oddělení Služeb zákazníkům. Pro více informací se mohou zákazníci obrátit na Kontaktní centrum IKEA na telefonním čísle 234 567 890.

Omlouváme se za případné nepříjemnosti.

Kontakt: Zdeňka Pecková

tisková mluvčí a PR Manager

IKEA Česká republika

zdenka.peckova@IKEA.com

www.facebook.com/IKEAceska?ref=stream

www.youtube.com/user/ikeaceskarepublika

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-trh-dřevo-nábytek-firmy-IKEA

Zpracovatelský a výrobní průmysl