Společnost Clarivate Analytics představila firmy, které získaly ocenění Top 100 Global Innovators 2016

Philadelphia 11. ledna (PROTEXT/PRNewswire)

100 nejinovativnějších společností mění zaměření z kvantity na kvalitu

Clarivate Analytics, divize Duševního vlastnictví a vědy společnosti Thomson Reuters, dnes představila svůj velmi očekávaný seznam Top 100 Global Innovators 2016. Tento seznam oceňuje nejinovativnější společnosti a instituce z celého světa, které jsou vybírány na základě důkladné analýzy dat, jež jsou předmětem průmyslového vlastnictví. Tato společnost představila také svou novou značku, která vznikla v říjnu 2016 po jejím prodeji společnostem Onex Corporation a Baring Private Equity Asia.

Seznam Top 100 Global Innovators 2016, který je sestavován již šestým rokem, vykazuje u největších světových inovátorů prominentní změnu strategie. Klesl zejména počet přihlášených patentů, zatímco míra dotací se zvýšila. Tento trend ve spojení se značnými investicemi do výzkumu a vývoje poukazuje na silné upřednostňování kvality před kvantitou při komercializaci nových vynálezů. Společnosti, které se objevily na seznamu, vygenerovaly společně v roce 2015 tržby překračující 4 biliony USD a do výzkumu a vývoje investovaly více než 227 miliard USD. V průměru investovaly společnosti ze seznamu Top 100 Global Innovators 2016 do výzkumu a vývoje o 9,1 procenta více než společnosti S&P 100, čímž potvrdily důraz, který kladou na inovace.

Letošní studie poukazuje také na větší diverzifikaci portfolia patentů největších inovátorů. Společnosti Canon, General Electric a Hitachi investují značné prostředky do lékařských zařízení, zatímco Google vyvíjí samořídící automobil a Amazon se aktivně zabývá technologií bezpilotních letounů. Data z letošního seznamu ukazují, že cesta k inovacím již není přímou čarou.

„Dnešní den je pro společnost Clarivate Analytics milníkem, protože se vydáváme do budoucnosti uvedením našeho seznamu Top 100 Global Innovators pod zcela novou značkou," uvedl výkonný ředitel Jay Nadler. „Jsme přesvědčeni, že síla inovace je základním motorem ekonomického růstu, konkurenceschopnosti a úspěchu, což představuje podstatu našeho podnikání - urychlovat tempo inovací. Při využití zdrojů společností Web of Science, Derwent a Cortellis je naše metodika Top 100 Global Innovators založena výlučně na datech a eliminuje jakoukoliv víceznačnost definice inovační organizace. Takže gratulujeme těm, kteří učinili značný pokrok, jež je uvedl do další éry globálních inovací."

Metodika společnosti Clarivate Analytics pro sestavování seznamu Top 100 Global Innovators 2016 je jedinou objektivní analýzou rozsahu patentů, míry úspěšnosti udělování patentů, globálního dopadu a vlivu vynálezů, která vede k nestranné identifikaci nejinovativnějších organizací na světě.

Ocenění Clarivate Analytics Top 100 Global Innovators 2016 získaly společnosti:

3M CompanyFujitsuNokia
Abbott LaboratoriesGeneral ElectricNovartis
Advanced Micro DevicesGoogle (now Alphabet Inc.)NTT
Air ProductsHitachiNXP Semiconductors
Aisin SeikiHonda MotorOlympus
AlstomHoneywell InternationalOmron
AmazonHuaweiOracle
Analog DevicesIFP Energies NouvellesPanasonic
AppleIntelPhilips
ArkemaInterDigitalQualcomm
BASFJohnson & JohnsonRenesas
BayerJohnson ControlsRoche
Becton DickinsonJTEKTSafran
BoeingKawasaki Heavy IndustriesSaint-Gobain
Boston ScientificKobe SteelSamsung Electronics
BridgestoneKomatsuSeagate
Bristol-Myers SquibbKyoceraSeiko Epson
BroadcomLG ElectronicsShin-Etsu Chemical
CannonLockheed MartinShowa Denko
ChevronLSISSony
CNRS, French National Center for Scientific ResearchMakita CorporationSumitomo Electric
CEAMarvellSymantec
CorningMediaTekTE Connectivity
Daikin IndustriesMedtronicThales
Delphi AutomotiveMerckToshiba
Dolby LaboratoriesMicronTotal S.A.
Dow Chemical CompanyMicrosoftToyota Motor
DuPontMitsubishi Heavy IndustriesUniversity of California
Emerson ElectricNECValeo
EricssonNikeXerox
Exxon MobilNippon Steel & Sumitomo MetalXilinx
FraunhoferNissan MotorYamaha
FujifilmNitto DenkoYaskawa Electric
Yazaki

Pro více informací o programu Clarivate Analytics Top 100 Global Innovators 2016 a pro stažení seznamu přejděte na webovou stránku: http://top100innovators.stateofinnovation.com/.

Pro shlédnutí záznamu z letošního ocenění Top 100 Global Innovators navštivte: http://top100innovators.stateofinnovation.com/content/top-100-global-innovators-infographic .

O společnosti Clarivate Analytics

Společnost ClarivateTM Analytics urychluje tempo inovací tím, že poskytuje důvěryhodné pohledy a analýzu pro zákazníky na celém světě a umožňuje jim prozkoumat, chránit a komercializovat nové nápady rychleji. Dříve jakožto divize Duševního vlastnictví a vědy společnosti Thomson Reuters vlastníme a provozujeme řadu předních předplatitelských společností se zaměřením na vědecký a akademický výzkum, patentové analýzy a regulační normy, farmaceutickou a biotechnickou inteligenci, ochranné známky, ochranu domén a správu duševního vlastnictví. ClarivateTM Analytics je nyní nezávislá společnost s více než 4000 zaměstnanci, působící ve více než 100 zemích na celém světě a vlastnící světoznámé značky, ke kterým mezi jinými patří Web of ScienceTM, CortellisTM, Thomson InnovationTM, Derwent World Patents IndexTM, CompuMarkTM, MarkMonitor®, Thomson IP ManagerTM a TechstreetTM. Více informací najdete na webových stránkách Clarivate.com.

Logo - http://mma.prnewswire.com/media/455613/clarivate_logo_for_press_release_Logo.jpg

KONTAKT: Kontakty pro média: Heidi Siegel, Clarivate Analytics, ředitel pro vnější vztahy, +1 215 823 5646 (o), +1 215 356 4504 (m), heidi.siegel@tr.com nebo Jennifer Figueroa, Clarivate Analytics, vztahy s médii, +1 203 824 6261, jennifer.figueroa@tr.com

Klíčová slova USA-trh-průmysl-věda-služby-Clarivate Analytics

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)