Společnost Narada dokončila 1. komerční systém skladování energie v Číně

Šanghaj 10. ledna (PROTEXT/PRNewswire)

Velkokapacitní systém skladování energie (1. fáze: 1,5 MW/12 MWh), který byl navržen a zkonstruován společností Narada Power Source Co., Ltd. pro GCL Silicon, byl úspěšně zprovozněn. Jedná se o první komerčně využívaný systém skladování energie (ESS) v Číně.

Fotografie - http://mma.prnewswire.com/media/452477/Narada_Power.jpg

Tento projekt společnost Narada zajišťovala metodou EPC, tedy se smluvně zajištěnou úsporou, kde poskytla celkový návrh, služby spojené se zakázkou, výstavbou a integrací systému, podílela se také na dodání celé řady služeb včetně řízení spotřeby elektrické energie, provozu a následné údržby. Dokončení tohoto projektu označuje vedoucí pozici společnosti Narada v oblasti komercializace ESS.

ESS je jednou z klíčových technologií, které jsou využívány v inteligentních sítích, distribuované výrobě, integraci obnovitelných energií, mikrosítích a také při výrobě elektrických vozidel. Využívá se při výrobě energie, jejím přenosu a distribuci a v zařízeních pro výrobu obnovitelných energií, kde poskytují službu v oblastech snižování špiček, vyrovnávání pulsů v síti, zlepšené spolehlivosti dodávek elektřiny atd. Technologie ESS obzvláště velmi zdokonalila možnosti integrace obnovitelných energií a výrazně usnadnila vývoj obnovitelných energií a jejich využití.

Jakožto lídr v oblasti systémů ESS učinila společnost Narada skokovou změnu v lithium-iontové technologii a má vedoucí postavení v uhlíkové technologii, inovačních řešeních systémů ESS a rozvoji marketingu. Ke konci roku 2016 měla společnost Narada již dokončené a smluvně uzavřené dodávky ESS na kapacitu přes 800 MWh, které se týkaly hlavně snižování špiček, vyrovnávání pulsů v síti a integrace obnovitelných energií. Tyto projekty jsou rozmístěny po celém světě, v zemích jako Čína, Indie, Kanada, Singapur, Indonésie, Pákistán atd.

Kromě prvního komercializovaného systému ESS společnost Narada nyní pracuje na největším systému ESS pro průmyslovou zónu v Číně, s celkovou kapacitou 15 MW/120 MWh. Narada poskytuje zároveň systémy ESS pro regulaci frekvence v solárních elektrárnách v Kanadě a státní energetické sítě v Indii.

Prezident společnosti Narada vyjádřil ve spojení s inteligentními energiemi a obzvláště systémy ESS velkou důvěru, když uvedl: „V budoucnu bude společnost Narada při komercionalizaci ESS pokračovat v rozvoji nového obchodního modelu Investice + Provoz s neustálým snižováním nákladů na kWh a přispěje k udržitelnému rozvoji energií na celém světě díky neustálým inovacím, zlepšování technologií a komercializaci inteligentních energií."

O společnosti Narada

Narada Power Source Co., Ltd. (SZ: 300068) je mezinárodní energetickou společností, která se specializuje na řešení skladování energie jak pro rezidenční, tak pro velkokapacitní projekty. Byla založena v roce 1994, v roce 2016 její objem prodeje dosáhl částky téměř 1,3 miliard USD a kapacity smluvně skladovaných energií přes 800 MWh.

Pro více informací kontaktujte nebo navštivte:

E-mail: ess@narada.biz

Web: en.naradapower.com

KONTAKT: Ventura Guo, +86-15906668170, ventura@narada.biz; Walter. Jin, +86-18917365151, walter@narada.biz

Klíčová slova Čína-energie-Narada Power Source

Asie, Austrálie (as)